--.-° --% 0мм

Криворізьким багатодітним сім’ям варто поспішити: для отримання пільг залишився місяць

08:32, 1 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Криворізьким багатодітним сім’ям варто поспішити: для отримання пільг залишився місяцьБагатодітні родини, які не отримають посвідчення батьків та дітей багатодітних сімей, до 01.01.2011 року будуть автоматично виключені із списків осіб пільгової категорії та втратять право на отримання пільг згідно діючого законодавства. Про це повідомляють у відділі з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю.

Для отримання посвідчень необхідно підготувати певний пакет документів:

1. Заява батька або матері про видачу посвідчень
2. Копії свідоцтв про народження дітей
3. Копії сторінок паспорта батька або матері з даними про прізвище, ім’я, по батькові, дату його видачі і місце реєстрації
4. Довідка про склад сім’ї
5. Фотокартки (батьків та дітей) розміром 30х40 міліметрів
6. Довідки про те, що за місцем реєстрації батька або матері посвідчення структурними підрозділами не видавалися ( у разі реєстрації батьків за різним місцем проживання).

Посвідчення видаються одному з батьків за місцем його реєстрації протягом одного місяця після подання вищезазначених документів.

Посвідчення батьків та дітей з багатодітних сімей  є бланками суворої звітності.

При отриманні посвідчення одним з батьків особа, відповідальна за їх видачу, обов’язково роз’яснює їх призначення, підстави використання та зберігання.

Про втрату посвідчень батьки або діти з багатодітної сім’ї повідомляють структурний підрозділ, який його видав та додатково подається інформація щодо розміщення оголошення у друкованих засобах масової інформації. У разі пошкодження, втрати посвідчення або зміни прізвища, імені та по батькові, встановлення розбіжностей у записах видається нове посвідчення після подання усіх документів, передбачених законодавством для його видачі. Старі та пошкоджені посвідчення  повертаються структурному підрозділу, про що складається акт про знищення.

Виконавчими комітетами районних у місті рад визначено уповноважену особу, яка відповідає за видачу посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї та підготовлено кабінети з сейфами для зберігання посвідчень.

Станом на 25.11.2010 по місту видано 1239 посвідчень батькам, 2650 посвідчень дітям.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых