--.-° --% 0мм

Відбулася прес-конференція начальника управління з надзвичайних ситуацій міськвиконкому Юрія Діхтяря

14:35, 30 ноя 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Відбулася прес-конференція начальника управління з надзвичайних ситуацій міськвиконкому Юрія Діхтяря30 листопада 2010 року у прес-центрі виконкому Криворізької міської ради відбулася прес-конференція начальника управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, сприяння оборонній та правоохоронній роботі виконкому міської ради Юрія Діхтяря.

Ю. Діхтяр зазначив, що основними напрямками та результатами реалізації завдань та функцій, покладених на управління є забезпечення розроблення і здійснення заходів щодо удосконалення організації цивільного захисту, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, реагування на них, ліквідації їх наслідків, захисту та життєзабезпечення постраждалого населення.

Наказом начальника цивільного захисту міста Кривого Рогу від 29.01.2010 № 1 «Про підсумки роботи органів управління та сил цивільного захисту міста у 2009 році та основні завдання на 2010 рік» визначені завдання щодо вдосконалення системи цивільного захисту Кривого Рогу, затверджено План основних заходів з підготовки Криворізької міської ланки Дніпропетровської територіальної підсистеми єдиної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації у 2010 році, який включає заходи з проведення зборів, перевірок, навчань.

Їх реалізація дозволила підвищити рівень готовності до дій органів управління і сил цивільного захисту міста щодо здійснення запобіжних заходів, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру.

Підготовка органів управління і сил цивільного захисту міста та районів міста до дій за призначенням здійснювалася у ході спеціальних навчань, тренувань та інших заходів відповідно до плану. Зокрема, 11.02.2010 року проведено командно-штабне тренування з органами управління та силами цивільного захисту Кривого Рогу за темою: «Дії органів управління та сил цивільного захисту міста при організації та проведенні заходів щодо підготовки до пропуску весняного паводку і льодоходу», 11.11.2010 року проведено тренування з органами управління та силами цивільного захисту Кривого Рогу за темою: «Дії органів управління та сил міської ланки Дніпропетровської територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту з організації оперативних заходів щодо ліквідації наслідків снігових заметів та аварій у осінньо-зимовий період 2010-2011 років».

Для забезпечення заходів та дій під час виникнення НС, проведення аварійно-рятувальних, пошукових та аварійно-відновлювальних робіт, у місті створенні спеціалізовані служби цивільної оборони. У місті створена і діє міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У Кривому Розі розроблена система оповіщення керівного складу ЦЗ міста, підприємств та населення Кривого Рогу у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій.

З метою визначення загальної готовності керівництва органів управління, формувань та працівників установ, підприємств і організацій до дій у НС проводяться комплексні об’єктові навчання та тренування.

Згідно з Планом комплектування навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності слухачами з функціонального навчання у сфері цивільного захисту у 2010 році були проведені навчання на обласних та міських курсах цивільного захисту.

Для поліпшення якості організаційної, практичної і навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки, набуття ними навичок і досвіду із самозахисту і рятування, взаємодії з аварійно-рятувальними службами, захисту життя та норм поведінки у надзвичайних ситуаціях у закладах освіти щорічно проводиться День цивільної оборони, а у дошкільних закладах проводиться Тиждень безпеки дитини. Так, у квітні місяці 2010 року на базі Криворізької загальноосвітньої школи № 87 Дзержинський район, дошкільного навчального закладу № 231 Довгинцівський район проведено показовий День цивільного захисту та Тиждень безпеки дитини, на якому були закріплені отримані теоретичні знання про небезпеки, що трапляються, або можуть виникнути. Відпрацьовувалися практичні дії з особистої безпеки і захисту учнів під час надзвичайних ситуацій.

З метою забезпечення запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків, збереження життя і здоров’я людей, зменшення матеріальних збитків у разі виникнення надзвичайних ситуацій у місті створено матеріальний резерв для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків, створення, утримання та поновлення якого здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету. На теперішній час обсяги місцевого матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру складаються з 29 найменувань майна загальною вартістю близько 185 тис. грн.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0