--.-° --% 0мм

«Виробнича програма» ІнГЗК на 2011 рік спрямована на підвищення виробництва і промислової безпеки

13:49, 29 ноя 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

«Виробнича програма» ІнГЗК на 2011 рік спрямована на підвищення виробництва і промислової безпекиНа «Інгулецькому гірничо-збагачувальному комбінаті» відбувся попередній розгляд «Виробничої програми» підприємства на наступний рік. У нараді, крім розгляду плану розвитку гірничих робіт і нормативів експлуатаційних втрат при видобутку залізної руди в кар’єрі ВАТ «Інгулецький ГЗК» на 2011 рік, йшла мова про стан виробничого травматизму, охорони праці та промислової безпеки на підприємстві.

Нарада з питань розгляду та погодження плану розвитку гірничих робіт, нормативів втрат і засмічення корисних копалин в кар’єрі ВАТ «Інгулецький ГЗК» на 2011 рік – захід масштабний, надзвичайно високого рівня, участь у якому окрім дирекції, головних спеціалістів та начальників основних цехів «Інгулецького ГЗК» на чолі з генеральним директором Андрієм Левiцьким, взяли представники Криворізького територіального управління Держгірпромнагляду та  Криворізького ВГРЗ.

Докладно з першого питання доповідав технічний директор – перший заступник генерального директора ВАТ «Інгулецький ГЗК» Костянтин Федін. Головними питаннями його доповіді було порівняння планових та очікуваних головних виробничих показників 2010 року і презентація проекту планованих обсягів виробництва на 2011 рік. Серед них: видобуток руди, виробництво концентрату, коефіцієнт розкриття та вміст заліза у готовій продукції.

Велика увага була приділена реалізації інвестиційних програм та модернізації основного виробництва. Протягом поточного року було придбано: 2 екскаватори ЕКГ 10, колісний навантажувач Caterpillar 993G, 2 бурових станки, 8 автосамоскидів БілАЗ вантажопідйомністю 130 тон, 3 бульдозери Caterpillar D10T, 3 тягових агрегати ОПЕ-1АМ, 11 думпкарів 2ВС-105. Костянтин Анатолійович наголосив, що у наступному році заплановано підвищення фінансування на технічне переозброєння. Крім того, для підтримки у належному стані основного обладнання, на комбінаті розроблено ряд заходів, серед яких поточні та капітальні ремонти, які виконуються за чітким графіком. Також, доповів Костянтин Федін, в спеціалізованих організаціях проведено навчання з охорони праці лінійних керівників підприємства; приведено до ладу системи автоматичної пожежної сигналізації та пожежогасіння; проведено експертне обстеження транспортних засобів та електроустановок, що відпрацювали значний термін експлуатації та багато іншого.

Серед актуальних питань, піднятих на нараді, – стан берм безпеки в кар’єрі, стан будівель та споруд комбінату, дослідження пустот в тілі кар’єру на місці колишніх шахтних виробок, продовження експертного обстеження залізничних транспортних засобів тощо.

Загалом, аналізуючи виконання плану розвитку гірничих  робіт, нормативів втрат і засмічення при видобутку залізної руди в кар’єрі ВАТ «Інгулецький ГЗК» за 2010 рік та стан промислової безпеки на виробничих об’єктах комбінату, нарадою встановлено, що гірничі роботи проводяться з додержанням встановленого коефіцієнта розкриття. Об’єми розкриття виконуються. Для забезпечення запланованого рівня втрат корисних копалин і створення безпечних умов праці на запланований рік намічені певні заходи. Як наслідок, рішення наради – рекомендувати комітету Держгірпромнагляду узгодити план розробки родовища залізної руди в кар’єрі ВАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат» на 2011 рік.

Підсумовуючи засідання, генеральний директор «Інгулецького гірничо-збагачувального» комбінату Андрій Левiцький подякував учасникам наради за плідну співпрацю і доцільні зауваження.

- «Виробнича програма» на наступний рік містить значне підвищення майже всіх показників, – зауважив Андрій Павлович. – Це пов’язано, насамперед, з високим попитом на нашу продукцію. Та разом з нарощуванням обсягів виробництва, на Інгулецькому комбінаті пріоритетним напрямком є підвищення рівня охорони праці та промислової безпеки. І надалі ми будемо приділяти цій сфері посилену увагу, створюючи необхідні умови безпечної праці не тільки для трудящих комбінату, але й для працівників підприємств-підрядників.

Віра Бобошко, фото В. Чабаненка  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0