--.-° --% 0мм

На переоснащення виробничих потужностей «Центрального ГЗК» виділять ще більше коштів

11:23, 29 ноя 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На переоснащення виробничих потужностей «Центрального ГЗК» виділять ще більше коштівНещодавно в залі засідань «Центрального ГЗК» відбувся розгляд плану гірничих робіт на кар’єрах та в шахті підприємства у 2011-му році.

Кінець кожного року у виробничників знаменується з-поміж іншого ще й захистом програми розвитку гірничих робіт на наших сировинних базах на рік прийдешній. Не став винятком і 2010-й. Тож минулої п’ятниці відбулося розширене засідання щодо цього питання. Участь у заході брали начальники структурних підрозділів і головні спеціалісти Центрального гірничо-збагачувального комбінату, керівництво Криворізького територіального управління Держгірпромнагляду України, представники міського воєнізованого гірничо-рятувального загону, НДГРІ, «Кривбаспроекту» тощо.
З планом програми на наступний рік усіх присутніх ознайомив директор з виробництва «Центрального ГЗК» Микола Гаврилюк. Він зауважив, що завдяки цілеспрямованій політиці генерального директора комбінату Павла Тимошенка підприємство поступово досягає докризових обсягів виробництва.

Для подальшого ефективного розвитку гірничо-збагачувального комбінату в майбутньому заплановано здійснити кілька важливих заходів. Один з них сьогодні вже реалізується – мова йде про будівництво дробильно-бункерного комплексу в шахті «ім. Орджонікідзе». Це дозволить зробити більш якісним і ефективним процес подрібнення та транспортування залізної сировини. Інший – перенесення підземно-дробильного комплексу Глеюватського кар’єра – наразі перебуває у підготовчому етапі. Основний об’єм робіт у підрозділі буде виконано 2011-го року. Завдяки цьому з’явиться можливість розроблювати два рудні поклади, між якими розташований діючий ПДК, котрий, власне, і блокує подальше ведення гірничих робіт. Що ж стосується Петрівського та Артемівського кар’єрів, то їх розвиватимуть у тому напрямку, що й нині.

З метою виконання окреслених гірничих робіт у рамках інвестиційної програми наступного року заплановано придбання 7 великовантажних автомобілів «БілАЗ», 3 екскаватори та 15 думпкарів. А загалом на капітальне будівництво, ремонт залізобетонних і металевих конструкцій та технічне переоснащення ГЗК інвестуватимуть чималу суму коштів, котра значно перевищує цього- та минулорічну.

Після розгляду програми розвитку гірничих робіт на кар’єрах та в шахті «Центрального гірничо-збагачувального комбінату» її було попередньо узгоджено. Остаточне ж затвердження документу відбудеться наприкінці грудня у Києві в профільних державних органах.

Денис Жарких


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0