--.-° --% 0мм

Один дільничний на Дніпропетровщині сьогодні обслуговує більше 4000 громадян

13:22, 27 ноя 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Один дільничний на Дніпропетровщині сьогодні обслуговує більше 4000 громадян23 листопада в прес-центрі інформаційного агентства "Новий Міст" відбулася прес-конференція, присвячена роботі дільничних інспекторів міліції. У ній взяв участь заступник начальника Управління громадської безпеки ГУМВС України в Дніпропетровській області полковник міліції Ігор Внуков.

Ігор Внуков розповів присутнім журналістам про те, що основний акцент у роботі дільничних інспекторів міліції робиться на вдосконаленні взаємодії органів внутрішніх справ з населенням. "Не секрет, - відзначив Ігор Вікторович, - що безпосередньо від місцевих мешканців дільничні отримують інформацію, необхідну для розкриття злочинів і попередження правопорушень. Сьогодні на обліку органів внутрішніх справ області перебуває близько 51 тисячі осіб, з якими дільничним інспекторам необхідно проводити постійну профілактичну роботу з метою недопущення скоєння з їхнього боку яких-небудь правопорушень і злочинів. Серед цих осіб 15,5 тисяч раніше засуджених; понад 6 тисяч осіб, які допускають насильство в родині; понад 3 тисячі хронічних алкоголіків; більше 18,5 тисяч наркоманів; 427 психічно хворих, які становлять соціальну небезпеку для суспільства; близько 1 тисячі неповнолітніх, що допускають правопорушення".

Сьогодні в Україні здійснюють профілактичну роботу більше 12 тисяч дільничних інспекторів міліції, у тому числі понад 900 - забезпечують охорону громадського порядку й безпеку громадян в Дніпропетровській області. Більше 300 співробітників працюють у сільській місцевості. За дільничним інспектором міліції закріплюється дільниця, розміри й межі якої встановлюються наказом МВС із урахуванням чисельності населення, стану оперативної обстановки, особливості території й адміністративного поділу району або міста з розрахунку 3 тис. чоловік - у містах, 2,2 тис. чоловік - у сільській місцевості. У зв'язку з тим, що Дніпропетровська область густонаселена, з розвиненою індустрією, і в ній проживає більше 3 млн. 350 тисяч людей, навантаження на одного дільничного дуже велике. А з урахуванням некомплекту й плинності кадрів воно постійно зростає й становить наразі близько 4100 громадян на одного співробітника.

Також Ігор Внуков навів деяку статистику роботи дільничних: "За 10 місяців поточного року дільничними інспекторами безпосередньо розкрито 6426 злочинів. З них 985 пов'язаних з незаконним обігом наркотиків, 390 - зі зброєю й вибуховими речовинами. Крім того, розкрито 4 убивства, 238 грабежів, 36 тяжких тілесних ушкоджень, припинено 210 злісних хуліганств. За різні правопорушення складено майже 55 тисяч адміністративних протоколів, з яких 5492 - відносно осіб, що чинять насильство в родині, 7006 протоколів за дрібне хуліганство, 1223 за самогоноваріння, близько 18 тисяч за появу в громадських місцях у нетверезому вигляді. 1043 протоколи склали дільничні інспектори міліції за ст. 44 КУпАП за немедичне вживання або зберігання в невеликих розмірах наркотичних речовин, 752 протоколи за здійснення громадянами дрібних розкрадань чужого майна. 249 іноземних громадян або осіб без громадянства притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення порядку перебування в Україні", - відзначив Ігор Внуков.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых