--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 29 листопада

20:44, 29 ноя 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

 Коротко про підсумки середи.

- Почну з важливої інформації. Місто продовжує готуватися до можливих блекаутів. Дай Боже - не стане в нагоді, але ми повинні бути готові до будь-якого розвитку подій. Ми провели велику координаційну нараду з керівниками ДСНС, Національної та Патрульної поліції міста, головами всіх семи районів Кривого Рогу, керівниками комунальних підприємств, енергетиками, газовиками, медиками, операторами мобільного зв'язку та іншими. Ще раз опрацювали алгоритм дій у разі надзвичайних ситуацій. Подробиці зі зрозумілих причин розкривати не можу.
 
Нині жодне місто в Україні не може бути застраховане від ворожих ударів. Ніхто не може прогнозувати, коли будуть блекаути і скільки часу вони триватимуть. Але ми робимо все максимально можливе, щоб максимально бути готовими до мінімізації наслідків. У місті створено 213 «Пунктів Незламності», створено 321 укриття. Об'єкти інфраструктури, медицини та соціальної сфери укомплектовані понад 1000 генераторів. Проведено роботи з фізичного зміцнення критично важливих об'єктів – це підстанцій, ГРС, котелень, кисневих блоків та інших. Кожен із керівників знає на своєму місці, що робити.
 
Але ще раз наголошу, у разі блекаутів ми можемо лише мінімізувати їх наслідки. На кожен будинок генератор поставити неможливо. Тому в когось є можливість запастися акумуляторами, генераторами, в приватному секторі поставити додаткове опалення – рекомендується це зробити.
 
Зверну увагу на кілька акцентів. У разі блекауту на генераторах будуть запускатися лише ключові станції мобільного зв'язку у шаховому порядку. Тому інтернет буде працювати тільки в безпосередній близькості до них. По всьому місту будемо намагатися забезпечити можливість прямих дзвінків та СМС. Можливість трафіку обмежена, тому прохання не завантажувати лінії.
 
Також важливе прохання підприємцям, хто має договір на сигналізацію - встановіть собі додаткові акумулятори типу EcoFlow. Поліція охорони буде працювати та приймати сигнали. Вся поліція за формою одразу буде виведена на вулиці та на охорону об'єктів можливого мародерства - такі як банки, аптеки тощо. І у вигляді піших патрулів, і на автомобілях. По роботі Швидкої допомоги - зв'язок буде через радіостанції та "Старлінк". У разі відсутності мобільного зв'язку на виклик швидкої можна звернутися до будь-якого поліцейського або рятівника - вони знають, що робити. Шановні земляки, я впевнений - у будь-якому випадку ми вистоїмо. Ворогу нас не залякати та не зламати!
 
- Тепер щодо подій на нашому напрямку фронту. Ситуація залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці. За добу загальні втрати ворога склали 639 окупантів, ще 4 здалися у полон. Знищено 48 одиниць військової техніки окупантів.
 
- Але ворог продовжує підлу тактику терору мирних міст та громад. Вчора вночі над нашою областю, у тому числі над Криворізьким районом, було збито 8 БпЛА. Дякуємо ППО! Також ворог вночі здійснив обстріл із важкої артилерії Нікопольського району. А вдень атакував Нікополь 3-ма дронами-камікадзе, а Марганецьку громаду обстріляв з важкої артилерії. Пошкоджено приватний будинок. Слава Богу, без втрат. У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Що стосується самого міста, то у Кривому Розі ситуація стабільна. Кожен на своєму місці працює на спільну Перемогу над ворогом.
 
- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті Світу з кікбоксингу ВАКО криворізькі вихованці ДЮСШ №6 та клубу «Барс» показали чудові результати. Олег Беспятий, Максим Семенчук та Павло Михайлиця вибороли «срібло», а Ростислав Герасименко «бронзову» нагороду. Вітаю наших спортсменів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки! Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 25 липня

20:00, 24 июл 2024

0