--.-° --% 0мм

Через невтомну працю до перемог

10:51, 26 ноя 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Через невтомну працю до перемогНещодавно з Всеукраїнського фестивалю повернувся зразковий ансамбль хореографічних мініатюр «Жарт». Високу нагороду – Гран-прі отримав колектив за свою танцювальну майстерність. А це тисячі нових прихильників, визнання, імідж самого ансамблю, і, звичайно, імідж Північного комбінату. Радістю перемоги поділився з нами керівник Палацу культури ПівнГЗК Віталій Фесун.

- 11-12 листопада в місті Дніпропетровськ відбувся XI Всеукраїнський відкритий юнацький фестиваль «Дніпровські зорі-2010». В ньому взяли участь колективи з Одеси, Донецька, Полтави, Харкова, Закарпатської і Київської області, тільки танцювальних - до 25. Від нашого палацу культури був запрошений зразковий ансамбль хореографічних мініатюр «Жарт». На суд високоповажного журі він представив два танці «Волинський святковий» і «Криворізька полька». Фестиваль проходив на дуже високому рівні. Колективи, які виступали, були добре підготовлені: вирізнялися хорошою технікою виконання, якісними фонограмами, гарними костюмами. Але саме жартівці своєю творчістю зуміли покорити журі і публіку. Дитячої радості не було меж, коли оголосили їх переможцями. І це зрозуміло, бо їх праця, додам, виснажлива праця, була достойно оцінена професіоналами. Окрім Гран-прі танцюристи отримали диплом і подарунок – велику керамічну вазу. Вручили диплом фестивалю і керівнику Галині Куц й акомпаніатору Тетяні Полюхович. Слід зазначити, що у приватній розмові представники палацу культури, де проходив захід, були просто зачаровані учасниками ансамблю, їх привітністю і щиросердністю. Взагалі це один із кращих колективів нашого палацу, який достойно несе в маси народну танцювальну творчість.

- В чому ви вбачаєте їх успіх?

- Справа в тому, що окрім дисципліни і порядку між керівниками і учасниками повинна існувати також взаємна любов. Така гармонія і панує в «Жарті». Саме вона дає позитивні результати. Розумієте, роль керівника не лише навчити танцю, а й зацікавити дітей, тим паче, в наш час діє багато сучасних танцювальних напрямків, яким молодь надає більшої переваги. Що не скажеш за ансамбль хореографічних мініатюр. Він ніколи не втрачав свого престижу. В ньому наразі займається більше 150 дітей. Це старша концертна група, середня, підготовча молодша і студія. В ансамблі діє прийнятність поколінь, бо керівники працюють на майбутнє. В цьому теж запорука успіху.

- За якими критеріями відбираються діти в ансамбль?

- Однозначних критеріїв немає. Приймаються малюки з чотирьох років. І лише завдяки індивідуальному підходу керівників до кожного, а також посиленим тренуванням - деякі танцювальні трюки необхідно відточували не один рік, діти стають справжніми професіоналами. Окрім того, відзначу, зайняття танцями позитивно впливають як на виховання особистості - прищеплюється любов до рідної краю, народних традицій, так і культуру поведінки. Танець - це душа народу. Тут присутня мова рухів, жестів, міміка, які слід розуміти і правильно передавати, адже жартівці в основному виконують українські хореографічні мініатюри.

- Народна творчість вічна, тому популярність «Жарту» теж не згасає.

- Ми гордимося тим, що практично у кожному концерті міста ансамбль приймає участь. І дуже приємно, що в нинішньому році він запрошений з новорічним танком на головну новорічну ялинку. А це ще раз доводить про високу оцінку творчості колективу.

- Якими ще новими танцями порадують глядачів жартівці?

- Новий цікавий танок ансамбль готує до 47-ої річниці комбінату. Для учасників у театральних майстернях міста Львів заказані гарні національні костюми. Так що приходьте на концерт, де зможете помилуватися виступом «Жарту».

Наостанок хочу подякувати всім, хто підтримує колектив ансамблю - перш за все, генеральному директору ПівнГЗК Андрію Шпильці і голові профкому Василю Шведу, а також батькам дітей. Від їх допомоги теж залежить успіх дітей.

Бесідувала Світлана Романенко, кор.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых