--.-° --% 0мм

ЗСУ контратакували і просунулися вперед під Авдіївкою, — ISW

11:06, 20 ноя 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Збройні сили України провели успішну контратаку під Авдіївкою і просунулися вперед. Також українські воїни продовжують бойові дії на Сході й Півдні.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

"Геолокаційні кадри, опубліковані 19 листопада, показують, що українські сили просунулися біля залізниці на південний схід від Степового (3 км на північний захід від Авдіївки). Російський воєнний блогер стверджував, що українські війська відбили позиції біля залізниці поблизу Степового і контратакували біля Авдіївського коксохімічного заводу. Російські війська проводили наступальні операції поблизу Авдіївки, але не досягли жодних підтверджених успіхів 19 листопада", — йдеться в повідомленні.

Водночас речник українського Таврійського угруповання військ полковник Олександр Штупун заявив, що серед окупантів зростає кількість відмов йти в атаку на позиції ЗСУ. Також ростуть випадки дезертирства. Це змушує командування загарбників застосовувати фізичну силу та загороджувальні загони, щоб підштовхнути російські війська до бою. Він додав, що російська армія зазначала великих втрат під Авдіївкою і змушена використовувати мобілізований особовий склад і призовників з-поміж військовослужбовців-строковиків.

Аналітики зауважили, що українські й російські сили продовжують бойові дії на Сході й Півдні України, хоча дощова погода, ймовірно, продовжуватиме вповільнювати темпи бойових дій до повного встановлення зимових умов.

"Морозні погодні умови взимку, швидше за все, сприятимуть поновленню більш активних бойових дій, а дощова погода, яка триває, навряд чи зупинить українські, чи російські атаки", — зауважують фахівці.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых