--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул: «Вічний вогонь – вогонь пам’яті і він не повинен згасати!»

16:21, 25 ноя 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул: «Вічний вогонь – вогонь пам’яті і він не повинен згасати!»В Дніпропетровській області підведені підсумки виконання програми збереження пам’яток Великої Вітчизняної війни.

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів засідання колегії облдержадміністрації, під час якого, зокрема, були розглянуті питання виконання програми збереження пам’яток Великої Вітчизняної війни в Дніпропетровській області.
На реставрацію та ремонти пам’яток історії Великої Вітчизняної війни у 2010 році за рахунок субвенції з обласного бюджету було виділено 2,5 млн. грн. (в 2008 році – 2 млн. грн., в 2009 - 2 млн. грн.).

«У Рік ветерана, яким за ініціативи Президента України визначено 2010-й рік, увага до ветеранів, героїв Великої Вітчизняної війни піднята на належний рівень. Але окрім питань соціального захисту, свідченням поваги служить ставлення молодого покоління до подій тієї війни, до її учасників – й живих, й полеглих. Пам’ятники, братські могили, монументи, пам’ятки історії, музеї та кімнати бойової слави – це ті символи, які свідчать про те, що наша пам'ять про подвиги захисників Вітчизни - жива і живе», - наголосив Олександр Вілкул.

У Дніпропетровській області зареєстровано 1286 пам’яток часів Великої Вітчизняної війни, з яких 870 пам’яток - на містах військових поховань. Для 870 пам’яток історії було проведено реконструкції та капітальні ремонти на 173 пам’ятках на загальну суму 7 млн 158,2 тис. грн., в тому числі за рахунок коштів обласної субвенції на суму 6 млн 190 тис. грн.. Також було відремонтовано 125 пам’ятників.
До кінця року заплановано відремонтувати ще 6 пам’ятників історії Великої Вітчизняної війни.

Олександр Вілкул підкреслив, що програма відродження пам’ятників буде продовжена і наступного року: «Вічний вогонь – вогонь пам’яті і він не повинен згасати! Питання збереження і відродження історично значимих пам’ятників має велике виховне значення і це наш моральний обов’язок. Таким чином ми виховуємо почуття патріотизму у підростаючого покоління та вшановуємо подвиг мільйонів наших героїчних воїнів».
Загалом ще потребують капітального ремонту 178 пам’яток Великої Вітчизняної війни, орієнтована вартість ремонтних робіт складає 13 млн 400 тис. грн.

Довідка

У рамках реалізації регіональних програм щодо забезпечення соціальних гарантій, адресної підтримки ветеранів війни, інвалідів та окремих категорій громадян:
· виплачено компенсацію 5 тисячам інвалідів на бензин та транспортне обслуговування;
· інвалідам області в індивідуальне користування надано 6,4 тис. одиниць інвалідної техніки;
· забезпечено виплату з обласного бюджету стипендії 147 громадянам, яким виповнилося 100 і більше років;
· 13,3 тис. сімей призначено субсидії на оплату житлово-комунальних послуг з серпня цього року, 63,7 тис. сімей субсидія призначена в жовтні після початку опалювального періоду;
· забезпечено своєчасну та в повному обсязі виплату всіх видів державної допомоги 225 тис. сімей;
· надано одноразову допомогу 1358 особам з малозабезпечених верств населення на загальну суму 442,46 тис. грн, що дало змогу підтримати громадян, які опинилися в скрутному становищі.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых