--.-° --% 0мм

Російські військові зазнають великих втрат у техніці під Авдіївкою,- ISW

11:32, 26 окт 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Втрати Збройних сил російської федерації у військовій техніці в районі Авдіївки могли перевищити втрати під час переправи через Сіверський Донець у травні 2022 року та, ймовірно, втрати в районі Вугледара в період з листопада 2022 року по квітень 2023, розповіли аналітики.

Збройні сили рф могли втратити під Авдіївкою Донецької області понад 109 одиниць військової техніки в період з 10 по 20 жовтня. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни у своєму щоденному звіті за 25 жовтня.

Аналітики наголосили, що 23 жовтня український офіцер запасу, опублікувавши супутникові знімки, підтвердив, що окупанти втратили понад 109 одиниць військової техніки під Авдіївкою з 10 по 20 жовтня. Він зазначив, що найбільше ворог втратив бойові броньовані машини, а саме БМП-1, БМП-2 та МТ-ЛБ. Також серед втрат є танки Т-72, ​​Т-64, Т-80, БТР та інші транспортні засоби.

Зі слів офіцера ЗСУ, втрати російських військових у техніці в районі Авдіївки перевищили втрати під час невдалої переправи через Сіверський Донець у травні 2022 року та, ймовірно, втрати в районі Вугледара в період з листопада 2022 року по квітень 2023. Крім цього, він заявив, що ворог міг втратити близько десяти додаткових транспортних засобів, які не підрахували через невідповідність зображень, та з посиланням на два невизначених незалежних джерела наголосив, що зс рф могли втратити близько 200 військових машин біля Авдіївки.

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що 25 жовтня ЗС РФ вели наступ у районі Авдіївки. Геолокаційні кадри за 24 жовтня показали, що ворог просунувся на північний захід від Красногорівки. Тоді як в Генштабі ЗСУ заявили, що ворог безуспішно атакував біля Степового. 24 жовтня речник українського Таврійського угруповання військ полковник Олександр Штупун заявив, що біля Авдіївки зменшилася інтенсивність штурмів.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых