--.-° --% 0мм

Майже 12 млрд. грн. виділив Уряд на подолання наслідків підриву Каховської ГЕС, 8,5 млрд з них – на будівництво водогонів, у тому числі і в Кривому Розі

12:44, 20 окт 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Руйнування греблі Каховської ГЕС Україні призвело до 11 мільярдів доларів збитків та 2,79 мільярда доларів прямих втрат. Така попередня оцінка за підрахунками United Nations in Ukraine, Кабінету Міністрів України та експертів Київської школи економіки.

Про це повідомляє Мінекономіки.

Зазначається. Що остаточна сума втрат визначатиметься лише після звільнення окупованих територій.  

Підрив Каховської ГЕС — найбільша техногенна катастрофа у Європі з часів Чорнобильської трагедії. Внаслідок підриву мільйон українців втратили доступ до питної води, 100 тисяч мешканців у 80 населених пунктах постраждали від підтоплення, 140 тисяч – залишилися без світла, а десятки тисяч  покинули домівки, рятуючись. Катастрофічні наслідки для людей та екології.

Для подолання наслідків  Урядом  було виділено майже 12 млрд. грн:  8,5 млрд грн – на будівництво магістральних водогонів для забезпечення водою постраждалих міст і сіл півдня України;  1,3 млрд грн — для відновлення підтопленого житла на Херсонщині та Миколаївщині;  Ще майже 1 млрд. грн — на транспортування питної води у постраждалі громади Херсонщини, Миколаївщини, Запорізької та Дніпропетровської областей;  335 млн грн — на відновлення об’єктів водо- й теплопостачання Херсонщини та на ремонт доріг і вулиць у Херсоні.  565 млн грн — на одноразову допомогу жителям Херсонщини та Миколаївщини.  271 млн грн — для надання одноразової допомоги за втрачений врожай.

За даними дослідження «Оцінки потреб після катастрофи на греблі Каховської ГЕС», для відбудови потрібно залучити понад 5 мільярдів доларів. З них майже два мільярди  потрібні вже цього і наступного року, щоб вирішити першочергові завдання для відновлення повноцінного життя людей.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых