--.-° --% 0мм

Британська розвідка оцінила наслідки для сил рф першого застосування Україною ракет ATACMS

11:21, 20 окт 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Українські військові вперше застосували американські далекобійні ракети ATACMS для ударів по аеродромах у Бердянську та Луганську. Ймовірно, ці атаки вплинуть на здатність росії захищатися і наступати на фронті, йдеться в повідомленні Міністерства оборони Британії.

Британська розвідка зазначає, що поки що не може назвати остаточні втрати рф після ударів України – «ймовірно, було знищено 9 російських військових вертольотів у Бердянську та 5 – у Луганську».

У розвідці пояснюють, що російські військові використовують Бердянськ як «передову оперативну базу» на півдні України. Також там вважають, що «місто є важливим логістичним вузлом, від якого залежить як наступальна, і оборонна здатність рф».

"Якщо це буде підтверджено, ймовірно, ці втрати вплинуть на здатність росії як захищати, так і вести подальшу наступальну діяльність на цьому напрямі", - вважають у Міноборони Британії.

Як зазначається, «компенсувати втрати авіації буде складно у короткій та середньостроковій перспективі». Також британські розвідники зазначають, що «втрати гелікоптерів посилить тиск на російських льотчиків та літаки, які й так виснажені через загарбницьку війну».

«Існує реалістична ймовірність того, що цей удар змусить росію знову перенести свої операційні бази та вузли управління далі за лінію фронту, збільшивши навантаження на логістичні ланцюги», – йдеться у зведенні.

Раніше цього тижня у Білому домі офіційно підтвердили надання Україні балістичних ракет ATACMS.

За словами прес-секретаря Білого дому Адрієна Вотсона в коментарі журналістам, ракети, «здатні працювати на радіусі до 165 км», були передані в рамках «постійної підтримки народу України».

Українські військові 17 жовтня вперше використали надані США ракети великої дальності ATACMS для ураження російських аеродромів та складів боєприпасів на окупованій території України. Про це написала західна преса, а потім використання ЗСУ ракет ATACMS підтвердив Білий дім. За повідомленнями, військові випустили 18 ракет за метою в окупованих Бердянську та Луганську.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых