--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині тривають перевірки залізничних переїздів

16:18, 22 ноя 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині тривають перевірки залізничних переїздівЗа дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула у містах та районах Дніпропетровщини працюють постійно діючі комісії з моніторингу та контролю за здійсненнями пасажирських перевезень.

Спеціальні комісії, до складу яких входять представники Придніпровської залізниці, Державної автомобільної інспекції та дорожніх експлуатаційних служб, проводять позапланові обстеження всіх залізничних переїздів на відповідність їх до вимог діючих нормативних документів.

Під час обстежень розробляються програми приведення переїздів у належний стан, повторно визначаються переїзди, через які здійснюється автобусний рух, перевіряється наявність відповідних дозволів на здійснення автобусного руху через ці переїзди.

Наразі вже перевірено 234 залізничних переїзди. Через 124 з них здійснюється перевезення пасажирів автомобільним транспортом міських, приміських та міжміських маршрутів загального користування; 51 переїзд обслуговується черговим працівником залізниці, з них – 31 переїзд обладнаний чотирма шлагбаумами, що перекривають проїжджу частину дороги на всю ширину, 20 переїздів обладнано двома шлагбаумами.

Загалом в Дніпропетровській області нараховується 340 залізничних переїздів, з них 163 – у містах та 177 – на території районів.

По закінченню роботи спеціальних комісій будуть надані пропозиції щодо вживання ефективних заходів для запобігання аварійності на кожному переїзді. Зокрема, деякі переїзди будуть закриті, на деяких буде заборонено рух автобусів, обмежено швидкість руху поїздів по переїзду, обладнано під'їзди до переїзду, де немає чергового залізниці, пристроями примусового зниження швидкості. Також планується обладнати переїзди системою відеонагляду.

До 18 листопада 2010 року на залізниці проходив місячник під гаслом «Увага, переїзд». Залізничники разом з представниками ДАЇ перевіряють дотримання водіями правил дорожнього руху при перетині переїздів. В рамках місячника чергові по переїзду відпрацьовують схему дій у разі виникнення нестандартних ситуацій. Зокрема, коли автотранспорт зупинився на переїзді на заборонений сигнал.

Згідно з розпорядженням управлінням транспорту, зв’язку та дорожнього будівництва облдержадміністрації наразі триває перевірка водіїв автотранспортних підприємств Дніпропетровської області на професійну придатність. До 26 листопада цього року всі водії рейсових автобусів мають пройти цю перевірку.

Крім того, проводиться робота з автоперевізниками щодо облаштування транспортну системою супутникового спостереження «GPS».

Управління преси та інформації облдержадміністрації  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых