--.-° --% 0мм

Cили оборони України просунулись в районі Бахмута та Запорізької області - ISW

09:07, 4 сен 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Українські сили продовжили контрнаступальні дії та 3 вересня просунулися в районі Бахмута та на заході Запорізької області. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Зокрема, аналітики підтвердили, що українські війська вели наступальні дії на Мелітопольському напрямку, на заході Запорізької області. Дані за 2 і 3 вересня показують, що українські сили контролюють південну Кліщіївку.

Також речник Таврійського угруповання військ України Олександр Штупун заявив, що українські сили досягли невизначених успіхів у напрямку Вербового (18 км на південний схід від Оріхова).

Сили оборони України рішуче прорвали першу лінію оборони росії поблизу Запоріжжя після тижнів кропіткої розмінування, і очікують швидших успіхів, оскільки вони натискатимуть на слабшу другу лінію, заявив генерал, який очолює південний контрнаступ.

Командувач Тарнавський підрахував, що росія присвятила 60% свого часу та ресурсів будівництву першої лінії оборони і лише по 20% кожної лінії другої та третьої лінії, оскільки москва не очікувала значних успіхів з боку України. За його словами, зараз українські війська висуваються з обох сторін пролому та зміцнюють свій контроль на території, захопленій під час останніх боїв.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых