--.-° --% 0мм

Спортменка з Дніпропетровщини стала чемпіонкою світу і виборола олімпійську ліцензію

08:26, 28 авг 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Ввечері 27 серпня в Будапешті відбулись фінальні змагання зі стрибків у висоту серед жінок. 15 спортсменок боролись за нагороди, і дві українки були в їх числі.

28-річна киянка Ірина Геращенко вийшла в сектор, вже маючи дозвіл на виступ на Олімпіаді в Парижі в наступному році. Разом з ще однією українкою - Юлією Левченко - на змаганнях в Польщі вона подолала олімпійський норматив у 1.97 м. Дніпянка Ярослава Магучіх брала кілька тижнів для відпочинку перед чемпіонатом світу, тож в боротьбу за ліцензії ще не вступала.

В Будапешті фінальні стрибки почались з висоти 1.85 м, яку Геращенко подолала з першої спроби, а Магучіх пропускала. Наступну висоту -1.90 - обидві українки подолали без проблем. 1.94 підкорився Ірині з першої спроби, а Ярославі довелось стрибати двічі. Наступною стала кваліфікаційна на олімпіаду висота - 1.97. На ній Геращенко і зупинилась, посівши в результаті загальне п'яте місце. Планку на цій висоті подолали чотири спортсменки.

Наступною стала висота 1.99 м. Ярослава стрибнула, її успіх, хоч і не з першої спроби, повторили дві австралійки - Паттерсон та Оліслагерс. Британка Морган Лейк двічі схибила і, щоб продовжити боротьбу, перенесла останню спробу на 2.01. Однак та їй не підкорилась.

А ось дніпрянка без проблем подолала планку, знявши питання про чемпіонство. Вже маючи перемогу, Ярослава штурмувала 2.07, прагнучи поліпшити особистий рекорд, однак успіху не досягла.

Таким чином, Україна заповнила квоту на Олімпіаду у жіночих стрибках у висоту, виборовши усі три дозволені ліцензії.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых