--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул відзначив іменними стипендіями кращих студентів Дніпропетровщини

12:35, 17 ноя 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул відзначив іменними стипендіями кращих студентів ДніпропетровщиниЗа ініціативи Олександра Вілкула найближчим часом при облдержадміністрації почне роботу Молодіжна рада. Також губернатор дав доручення керівникам міст області вирішити питання безкоштовного відвідування дитячих садків дітей зі студентських родин та відзначив кращих студентів області іменними губернаторськими стипендіями.

Під час урочистого прийому з нагоди Міжнародного дня студента голова обласної ради Євген Удод, заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова та міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко вручили кращим учням та студентам професійно-технічних та вищих навчальних закладів Дніпропетровської області сертифікати на отримання іменних стипендій.
Губернаторські стипендії в регіоні щомісячно отримують 175 студентів. Їх розмір становить: для учнів профтехучилищ – 600 гривень, для студентів технікумів та коледжів – 800 гривень, для студентів вузів – 1000 гривень.

Марія Пустова від імені голови облдержадміністрації запросила студентів до спільної ефективної роботи. А також розповіла про ініціативу Олесандра Вілкула про створення Молодіжної Ради при облдержадміністрації, до якої увійдуть студенти вищих навчальних закладів області.

«Молодіжна рада при облдержадміністрації – це інструмент, за допомогою якого молоді люди зможуть втілити в життя свої новаторські ініціативи, спрямовані на розвиток регіону. Це також створить нові можливості для комунікації між владою та молоддю. Разом ми маємо вести ефективну регіональну державну політику. Для цього молодим людям буде запропоновано стажування на базі обласної державної адміністрації, будуть проводитись «літні школи» на базі Дніпропетровського інституту державного управління», - зазначає Олександр Вілкул.

Також губернатор виступив з ініціативою створити сайт Молодіжної ради і організувати на цьому сайті студентський блог, де б молодь писала про питання, що її турбують. У цьому блозі студенти зможуть ділитися як своїми успіхами, розробками, планами, так і проблемами. Там будуть проводитись регулярні анкетування, за результатами яких влада знатиме реальні потреби студентів, та зосередиться на їх вирішенні.

Крім того, незабаром на сайт облдержадміністрації буде додано блок про молодіжне життя. Там буде розділ з порадами, як шукати роботу, як поводитися з працедавцями, з колегами на першому робочому місці та інша корисна інформація.
На Дніпропетровщині створюються необхідні умови для ефективної самореалізації студентів. В області діють спеціальні обласні програми та конкурси для обдарованої молоді, і їх фінансування у 2010 році значно збільшено. Так, зокрема, на обласний конкурс «Молоді вчені Дніпропетровщини» виділено 650 тисяч гривень, що в 4 рази більше, ніж у минулому році. Також активно реалізуються програми «Краща рада молодих вчених» та «Кращий молодий вчений».

Завдяки цим конкурсам підтримуються новаторські пропозиції молоді, які в подальшому ефективно реалізуються на практиці. Такий підхід допомагає вирішити актуальні питання з урахуванням наукового підходу. Цього року серед проектів молодих учених активно представлені роботи по матеріалознавству, новим джерелам енергії, біохімії, утилізації твердих побутових відходів та інші.
Також губернатор дав доручення міським головам Дніпропетровська, Кривого Рогу, Дніпродзержинська, Жовтих Вод, Нікополя та Новомосковська вирішити питання безкоштовного відвідування дитячих садків дітей зі студентських родин. Загалом в області нараховується понад 650 студентських родин, в яких виховується майже 300 дітей.

Довідково:
Загалом обдарована молодь Дніпропетровщини отримує понад 180 обласних стипендій на суму близько 700 тисяч гривень.
Фінансово та організаційно забезпечується проведення 11 студентських культурно-масових та наукових заходів. На ці цілі з обласного бюджету виділено понад 230 тисяч гривень.
До 2012 року на Дніпропетровщині заплановано:
- додаткове виділення 2,5 мільйонів гривень на покращення матеріальної бази вузів;
- збільшення на 45% фінансування грантів та конкурсів серед молодих науковців;
- збільшення на 20% фінансування обласних стипендій кращим студентам області;
- реформування регіональної мережі вищих навчальних закладів відповідно до європейських принципів.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0