--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул: «В 2011 році на Дніпропетровщині з’явиться нова сучасна льодова арена»

13:11, 15 ноя 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул: «В 2011 році на Дніпропетровщині з’явиться нова сучасна льодова арена»Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул забив першу символічну шайбу у фундамент майбутнього оздоровчо-спортивного льодового комплексу у Дніпропетровську. За ініціативи губернатора в Державному бюджеті в рамках програми розвитку хокею в Україні на будівництво льодової арени передбачено фінансування на суму 36 млн грн.

Вже наступного року в обласному центрі з’явиться сучасний льодовий комплекс, де тренуватимуться, як починаючі хокеїсти, так і дорослі спортсмени. Працюватиме комплекс в півтори зміни. Для його зведення з державного бюджету передбачено 36 млн грн.

«В Дніпропетровській області останнім часом значно покращився стан розвитку хокею з шайбою. Однак в області функціонує лише одна професійна льодова арена в палаці спорту «Метеор». І це сьогодні не задовольняє потреби хокейних клубів. Нова льодова арена буде не лише тренувальною базою для хокеїстів. Це буде сучасний оздоровчо-спортивний комплекс з урахуванням усіх потреб хокейної індустрії», - зазначив Олександр Вілкул.

Новий льодовий комплекс розрахований на 450 місць. В ньому буде споруджене сучасне хокейне поле площею 188 кв.м, гардероб, медпункт, приміщення для зберігання та ремонту ковзанів, адміністративне та технічне приміщення, кафе, торговельні майданчики. На центральних входах до трибун будуть споруджені пандуси для мало мобільних груп населення.

За словами президента Федерації хокею Дніпропетровська Дмитра Петренка, робота такої арени дозволить залучити до цього виду спорту багато дітей та молоді. Це збільшить кількість спортивних перемог в регіоні, а також покращить здоров’я підростаючого покоління.

Довідка:
В області діють хокейні клуби: “Дніпровські вовки”, “Метеор”, “Придніпровськ” та “Дніпровські яструби”. Хокеєм в регіоні займається понад 300 чол. Діяльність клубів здійснюється лише на базі універсально-видовищного палацу спорту СК “Метеор” ДП “ВО “ПМЗ ім. О.М. Макарова”, що не задовольняє потреби регіону.

Управління преси та інформації облдержадміністрації  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых