--.-° --% 0мм

Метінвест передав захисникам України 875 старлінків, систем зв'язку і рацій

16:09, 31 июл 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Щоб зміцнити обороноздатність армії, Група Метінвест передала на фронт 875 одиниць техніки для забезпечення надійного зв’язку та побудови мереж комунікацій. Уся допомога надається безплатно в межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова.

Сучасне спорядження на фронті дає захисникам України значну перевагу над ворогом. Зокрема, на передовій дуже важливо залишатися на зв’язку. Це правило зазвичай допомагає не лише у виконанні бойового завдання, а й у порятунку життів. Для забезпечення Сил оборони найнеобхіднішою технікою для зв’язку й комунікацій, Метінвест передав уже 875 одиниць різного обладнання.

Бути на зв'язку 

Від початку повномасштабної війни українські захисники отримали від Метінвесту 405 командирських та автомобільних радіостанцій, 40 систем зв’язку для бронетранспортерів М113, 30 ретрансляторів, 50 старлінків і 350 антен.

Цьогоріч одну з найбільших партій допомоги Метінвест відвантажив бійцям третьої окремої штурмової бригади ЗСУ. Це 100 командирських радіостанцій і стільки ж автомобільних, понад 200 антен, роутери й ретранслятори. Також захисникам передали більш як 100 зарядних станцій EcoFlow та спеціальну комунікаційну апаратуру для бронетранспортерів. Загальна вартість наданого склала більш як 20 млн грн.

Усе це приладдя дозволить побудувати надійну лінію зв’язку на передовій та підвищити координацію військових під час виконання оперативних завдань. Деякі позиції були дефіцитними на вітчизняному ринку, тож щоб задовольнити потреби військових, представники Метінвесту виходили на закордонних постачальників з США та Європи.

– У польових умовах наявність зв’язку та зарядних станцій – запорука безперебійної передачі інформації на всіх рівнях, зокрема, між підрозділами. Сучасна техніка допомагає робити їхні дії скоординованими й чіткими. Ми будемо підтримувати ЗСУ і надалі – до самої перемоги. Це принципова позиція Ріната Ахметова, саме на цьому будується діяльність Сталевого Фронту та Метінвесту, – зазначив керівник проєктного офісу генерального директора Групи Метінвест Олександр Водовіз.

Загалом від початку повномасштабного російського вторгнення Метінвест спрямував на підтримку українського війська понад 2 млрд грн. Серед іншого, бійці отримали понад 1500 БПЛА та майже 2000 одиниць високоточної військової оптики – тепловізорів, біноклів та прицілів.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых