--.-° --% 0мм

На криворізьких підприємствах Метінвесту триває виготовлення безпекових модулів для ЗСУ

14:49, 25 июл 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

З розв’язанням росіянами повномасштабної війни на території України криворізькі підприємства Групи Метінвест розпочали всебічну допомогу захисникам у межах мілітарної ініціативи «Сталевий Фронт Ріната Ахметова». Для захисту українських воїнів у найгарячіших точках фронту криворіжці виготовили 159 сталевих мобільних укриттів, загалом Метінвест передав на фронт понад 200 конструкцій.

Вже 17 місяців країна борониться, живе і працює в умовах війни. Найбільш тяжку і важливу роботу виконують українські захисники на фронті. Потужну допомогу їм у цьому надає залізний тил, зокрема, підприємства Групи Метінвест. Минулоріч, завдяки розробкам металургів і роботі гірників та ремонтників, вдалося налагодити випуск сталевих безпекових модулів для військових. Нині вони слугують не лише польовим житлом, а й надійним захистом для бійців під час артилерійських обстрілів.

«До виготовлення укриттів ми відносимося з великою відповідальністю, бо йдеться про життя людей. Спочатку ми вальцюємо листи хвилястої сталі, аби надати їм округлої форми. Далі зварюємо жорсткі діафрагрми, на які кріпимо частини конструкції. Коли укриття зібране і зварювальні шви зачищені, ми його фарбуємо і встановлюємо девер’яні спальні місця, підлогу, польову піч. Все без винятку виготовляємо своїми руками, тому якість гарантуємо. Робимо з думками про те, щоби ці модулі вберегли і наших колег, які тепер воюють на фронті», -  розповідає представник криворізького підприємства Групи Метінвест Петро Жук.

 Фахівці наголошують - дотримання правил встановлення укриття надзвичайно важливе. Зазвичай їх закопують у землю на глибину не меншу, ніж півтора метра. Поверх конструкції вкладають ряд дерев’яних брусів, які зверху засипають шаром землі. Військові вже перевірили на практиці, що у такій схованці можна безпечно перечекати артобстріл 152 міліметровими снарядами. А у перервах між боями можна відпочити, зігрітися, пообідати і почистити зброю. Укриття має два виходи – основний і резервний, повітряні комунікації. На виготовлення одного модуля використовується 2 тонни сталі. Метінвест передає укриття на фронт оборонцям безкоштовно.

«Криворізькі гірники і ремонтники у зв’язці з металургами Метінвесту за час війни навчилися не лише переорієнтовувати свої виробництва під потреби існуючих ринків збуту та виклики часу. У своїх цехах вони роблять багато з того, що тепер так потрібно ЗСУ. Наразі мобільні укриття, зроблені з нашої сталі, є на всіх напрямках, де йдуть найзапекліші бої та на прикордонні. Вони стали «капсулами життя» для захисників. Левова частка з них зроблена на виробничих майданчиках наших криворізьких підприємств. Роботи з їх виготовлення триватимуть, доки у цьому буде потреба», - зазначив операційний директор Групи Метінвест Олесандр Мироненко.

Загалом в межах мілітарної ініціативи «Сталевий Фронт» Метінвест за час великої війни направив 2 млрд грн на підтримку української армії. Компанія передала захисникам бронежилети та кевларові шоломи, забезпечує військових дронами, оптикою, бронює автівки та працює у тісній комунікації з ЗСУ, допомагаючи скоротити шлях України до перемоги.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых