--.-° --% 0мм

Розмір регіональних грантів в галузі культури і мистецтва буде збільшено у 4 рази

16:07, 9 ноя 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Розмір регіональних грантів в галузі культури і мистецтва буде збільшено у 4 разиЗаступник голови Дніпропетровської держадміністрації Марія Пустова вручила сертифікати на отримання стипендій провідним діячам культури і мистецтва Дніпропетровської області, а також гранти обдарованій молоді в галузі культури і мистецтва.

«Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул приділяє велику увагу підтримці обдарованої молоді області та створенню сприятливих умов для розвитку культурних і творчих ініціатив. Підтримуючи митців, влада створює умови для підвищення рівня культури населення області. Сьогодні сума гранту становить 510 гривень. За ініціативи губернатора наступного року розмір регіональних грантів в галузі культури і мистецтва буде збільшено у 4 рази і становитиме 2 тисячі гривень. До того ж, ми плануємо збільшити кількість нагороджених. Адже на Дніпропетровщині є ще дуже багато людей, вартих такої підтримки», - наголосила Марія Пустова.

Протягом 2010 року в області проводилися конкурси на отримання регіональних стипендій провідними діячам культури і мистецтва та регіональних грантів обдарованій молоді в галузі культури і мистецтва.

Регіональні стипендії отримали 10 провідних діячів культури і мистецтв. 20 представників обдарованої молоді Дніпропетровської області отримали регіональних грантів.

Розмір одного гранту – 510 грн, розмір регіональної стипендії 2244 грн.
Серед переможців конкурсів у 2010 році – представники Дніпропетровської консерваторії ім. М.Глінки, Дніпропетровської організації Національної спілки художників України, Дніпропетровського академічного театру опери та балету, Дніпропетровського академічного театру російської драми ім. М.Горького тощо.

ДОВІДКА:
Регіональні стипендії провідним діячам культури і мистецтв призначаються з метою підтримки культури в області. Вони призначаються провідним діячам культури і мистецтв, які постійно проживають та працюють на території області, за особистий внесок у розвиток культури і мистецтва Дніпропетровщини, багаторічну і сумлінну працю.

Регіональні гранти обдарованій молоді в галузі культури і мистецтв призначаються з метою збереження і розвитку творчого потенціалу Дніпропетровщини, формування сприятливих умов для становлення особистості та підтримки обдарованої молоді. Вони призначаються провідним молодим працівникам галузі культури і мистецтв, членам обласних відділень творчих спілок України, молодим митцям – представникам учнівської молоді, що постійно проживають на території Дніпропетровської області за успішну участь у конкурсах, фестивалях, всеукраїнських та міжнародних акціях, за творчі проекти, дипломні роботи.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых