--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 28 травня та тижня.

21:15, 28 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

 Головне про підсумки дня і тижня що минає.

- Цей тиждень був дуже важким і напруженим. Численні атаки ворога ракетами та ударними БПЛА не припиняються. Під ударами опинилася і наша область, ворог підло завдав удару ракетами навіть по медустановах в обласному центрі. На жаль, були загиблі та поранені. А сьогодні вночі, за інформацією Командування Повітряних сил ЗСУ, ворог атакував Україну ударними дронами «Shahed-136/131» з північного та південного напрямку. Загалом зафіксовано пуски рекордної кількості дронів-камікадзе – 54. Внаслідок успішної бойової роботи ППО знищено 52 «шахеди».
Загроза повторних ударів, на жаль, залишається досить високою. Тому не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, бережіть себе та своїх близьких.
 
- Щодо оперативної обстановки на фронті на нашому напрямку, то вона залишається під контролем ЗСУ. Наші підрозділи протягом тижня завдавали точних ударів по районам зосередження особового складу, артилерії та складів боєприпасів окупантів.
 
- Лише за останню добу, за інформацією Оперативного командування "Південь", знищено 7 БПЛА, 9 одиниць авто-бронетехніки, 2 крупнокаліберні гармати «Гіацинт-Б», 2 переоблаштованих човни та 1 спостережний пункт противника.
 
- Сьогодні у Нікопольському районі вночі окупанти з важкої артилерії двічі обстріляли Нікополь. Пошкоджено 6 приватних житлових будинків, 2 господарчі споруди, газопровід, ЛЕП. Вдень окупанти обстріляли Мирівську громаду, а по Марганецькій громаді ворог завдав удару з дрона-камікадзе. Без втрат. Наслідки уточнюються.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Вчора наше місто зустріло 248-ту річницю з дня заснування. Кривий Ріг, з урахуванням реалій воєнного часу, живе нормальним життям та продовжує працювати на Перемогу. Сьогодні у кожного свій фронт. Низький уклін усім, хто зараз тримає свій – на передовій, на підприємствах, у лікарнях, у соціальних службах та на десятках інших напрямків. Разом – ми обов'язково вистоємо. І обов'язково переможемо. Знаючи наш криворізький сталевий характер, у цьому немає сумнівів.
 
- Щодо життєдіяльності міста, то соціальні установи, лікарні та комунальні підприємства, комунальний транспорт - працюють в штатному режимі. Тривають роботи з озеленення, заміна мереж, підготовка до наступного опалювального сезону, та з багатьох інших напрямів. Усі органи влади злагоджено та ефективно виконують свої обов'язки.
 
- Рада оборони міста продовжує системну допомогу нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні - у тому, що можливо в рамках наших можливостей та повноважень. Ця допомога формується на підставі заяв від військових, які вони подають до виконкому та Ради оборони. Вже надано допомоги на суму майже 1 мільярд 200 мільйонів гривень. Цього тижня для наших військових було придбано ще 5 БПЛА, радіостанції, квадрокоптери, нічні приціли, будматеріали та багато іншого. Робота продовжується.
 
- У Кривому Розі запрацювали ще 6 дитячих садочків - два у Довгинцівському районі на мікрорайонах Східний 2 та 3, та чотири у Покровському районі. Зараз працює вже 46 садочків - це 134 чергових груп, їх відвідують 2300 дітей. Поступово, до середини літа, кількість садків буде збільшено до 62. Головне перед відкриттям будь-якого садка – це дотримання всіх норм безпеки. А це дуже непроста робота, особливо з урахуванням того, що в більшості садків при їх будівництві взагалі не планувалося укриття. Ми створюємо ці укриття і кожне обов'язково сертифікуємо в ДСНС.
 
- Разом з тим триває підготовка шкіл до навчання у змішаному режимі з 1 вересня. Безумовно, враховуватиметься думка батьків. Хто хоче – буде в офлайні, хто не хоче – залишиться в онлайні. Плануємо відкрити понад 100 шкіл. В першу чергу також займаємося підготовкою укриттів. Вже отримано дозвіл від ДСНС на їх використання у 133 закладах дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної освіти. Знаю, як і учні, і вчителі скучили за рідними школами та живим спілкуванням.

Школи будуть готові, і сподіваємося, що ситуація дозволить нарешті школярам зустрінеться з друзями та улюбленими вчителями у своїх класах.
 
- Продовжується третя хвиля, в цьому році, видачі безкоштовних продуктових наборів сім'ям криворіжців, які найбільше потребують підтримки. Усі 27 пунктів видачі працюють стабільно. Вже видано 60588 наборів. Це навіть більше, ніж планувалося. А починаючи з травня минулого року за рахунок міського бюджету вже надано понад 431,5 тисяч проднаборів криворіжцям з 43 категорій. Ми й надалі будемо робити все, щоб криворіжці відчували турботу і підтримку.
 
- У місті триває ремонт автомагістралей, якими рухається транзитний транспорт - це зараз дуже важливо. Дорожники ремонтують дороги на вулицях: 129-ї бригади ТРО, Ньютона, Дніпровське шосе, Електроніки, Криворіжсталі та на ділянці дороги від вулиці Миколаївське шосе до вулиці Піхотинської. А на вулиці Кобилянського працівники комунального підприємства «Кривбасводоканал» вже провели капітально-ремонтні роботи ділянки водогону Карачуни-Центральна, від вулиці Азовська до проспекту Миру, та водопровідної мережі на вулиці Кобилянського. Так, замінено близько 3 км зношених трубопроводів на сучасні полімерні, 10 камер та колодязів, 15 одиниць запірної арматури та пожежних гідрантів. Зараз триває відновлення покриття дороги та тротуарів.
 
- В наше місто продовжують прибувати вимушені переселенці. С початку тижня офіційно зареєстровано ще 185 осіб. Всього з початку війни офіційно в місті зареєструвались більш ніж 73,8 тисячі біженців, а реально наше місто прийняло понад 80 тисяч людей. Кому потрібно надаємо житло у містах компактного проживання, безкоштовне харчування, медичну та психологічну допомогу. Ми одна країна та один народ, і завжди будемо допомагати один одному.
 
- Та про наші мирні перемоги. На відкритому Кубку Дніпропетровської області з плавання "Олімпійські надії" вихованці Криворізької ДЮСШ №1 вибороли два срібла та бронзу - срібні медалі завоював Микита Плосконіс, а бронзу — Данило Сологуб. А Криворізькі спортсмени з клубу «Тай-пан» отримали кубок чемпіонату України з кунг-фу - наша команда стала першою в командному заліку. Вітаю спортсменів, їх батьків та тренерів, та бажаю нових успіхів!
 
Такі короткі підсумки цього тижня. Кривий Ріг та всі ми працюємо на нашу Перемогу. Дякую кожному, хто робить свій внесок! Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у наші Збройні Сили!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых