--.-° --% 0мм

На українців чекає суттєве підвищення ціни на електроенергію

08:44, 27 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

​​​​​​​НКРЕП офіційно передала до Кабміну пропозиції щодо єдиного тарифу на електроенергію. Планується, що підвищення ціни на світло відбудеться вже з 1 червня поточного року.

"НКРЕКП надає пропозиції щодо внесення змін до положення про покладення спецобов'язків із забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів (ПСО) з 1 червня 2023 року із впровадженням першого етапу коригування цін на електроенергію із застосуванням єдиної ціини без диверсифікації за обсягами споживання на рівні 2,88 з ПДВ", – йдеться у листі в Міненерго за підписом тво голови регулятора Руслана Кайдаша. Про це повідомляє Енергореформа.   http://reform.energy/news/

Як зазначається у листі, фактична ціна за електрику становить приблизно 6 грн/кВт-год. Підвищення ціни для побутових споживачів має знизити навантаження на НАЕК "Енергоатом" та ПрАТ "Укргідроенерго" , які наразі є основними виконавцями покладених спецобов'язків з покриття різниці в ціні на електроенергію.

Найближчим часом Кабмін розгляне цю пропозицію.

Наразі тариф для побутових споживачів становить 1,44 грн/кВт-год при місячному споживанні 250 кВт-год, і 1,68 грн/кВт-год при споживанні більших обсягів.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых