--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 26 травня

20:27, 26 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

- Всю ніч та ранок окупанти знову атакували Україну, у тому числі і нашу область, ракетами та ударними БПЛА. За інформацією на ранок, військові з Повітряного Командування "Схід" збили над нашою областю 5 крилатих ракет та 6 дронів «Shahed». В цілому над Україною Силами Повітряної оборони було знищено 10 крилатих ракет повітряного базування Х-101 та Х-555; 23 ударних дрони «Shahed»; 2 БпЛА «Орлан-10» та «Мерлін-ВР». 

- На жаль, у сусідньому Дніпрі були «прильоти», ураження - ці нелюди вдарили по медзакладу. Станом на зараз відомо про дві загиблі людини, ще понад 30 поранено. На місці досі триває ліквідація наслідків обстрілу. Також пошкоджено багато житлових будинків, підприємств та інших об’єктів. Це ні що інше, як черговий військовий злочин, за який російські окупанти обов’язково понесуть покарання.

- Шановні земляки! Загроза повторних ударів, на жаль, залишається досить високою. Тому не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, бережіть себе та своїх близьких.

- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем Збройних Сил України. За інформацією Сил оборони таврійського напрямку, наші захисники продовжують наносити удари по ворогу. Знищено та пошкоджено 16 одиниць військової техніки окупантів.

- Як повідомляє Генштаб ЗСУ, ворог продовжує обстріли по мирним населеним пунктам на правому березі річки Дніпро. Під вогнем окупантів опинилися Качкарівка, Веселе, місто Херсон та інші.

- На нашому напрямку у Нікопольському районі Дніпропетровської області вночі ворог атакував з БПЛА Марганецьку громаду, без втрат, Слава Богу. Зранку був обстріл Нікополя зі ствольної артилерії, пошкоджено об’єкт цивільної інфраструктури та приватний житловий будинок. Також без втрат.

- У Кривому Розі та Криворізькому районі «прильотів» чи уражень не було. 

- Що стосується самого Кривого Рогу, то у місті працює вся критично важлива інфраструктура. Забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. 

- Шановні земляки та гості нашого міста! Кривий Ріг живе, працює, захищає рідну землю й зараз готується відзначити свій День народження - 248-му річницю від дня заснування. Завтра, 27 травня, у всіх семи районах міста дорослих та малечу чекають мистецькі, спортивні, музичні, художні заходи та багато-багато іншого.

Хочу сказати, що ніяких на це додаткових коштів не витрачається. Ми дуже вдячні, що це свято роблять комунальні заклади освіти і культури, які і так отримують від міста зарплату. А наші військові, я думаю, будуть раді, що їх діти мають можливість відпочити, відвідати майстер-класи, бо за це Україна і воює.

Святкові заходи в районах почнуться:

11.00 - в Довгинцівському районі на Майдані «Захисників Криворіжжя» (вул. Магістральна, 17), сквер біля ЦДЮТ Дружба
11.00 - в Саксаганському районі в парку Саксаганський (вул. Бикова, 2)
12.00 - в Металургійному районі в парку Героїв (пр-т Металургів)
12.00 - в Покровському районі в парку Шахтарський
12.00 - в Тернівському районі в парку Тернівський
14.00 - в Центрально-Міському районі в районі на Арт-майдані (пр-т Поштовий, 23)
15.00 - в Інгулецькому районі в парку ім. Савицького

Водночас, звертаю вашу увагу, що комендантська година діятиме у звичайному режимі – з 23-ї до 5-ї години ранку, також прошу дотримуватись усіх правил безпеки і вимог військового часу.

- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті України з важкої атлетики криворіжанка Юлія Ковальова з результатом 160 кг здобула «золото» у ваговій категорії 49 кг. Це національний рекорд серед юніорів до 20 років. А на Чемпіонаті області з шахів вихованці ДЮСШ №3 святкували перемогу у командному заліку, а також три перемоги у особистому заліку. Перше місце вибороли Василь Лях, Юліана Мінаєва та Амелія Громко. Вітаю наших земляків, їх батьків та тренерів!

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки! 
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0