--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині відзначили понад 20 кращих науковців області

13:06, 26 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині відзначили більш ніж 20 кращих вчених регіону. Серед них – очільники й викладачі вишів, аспіранти, співробітники науково-дослідних установ. Нагородили за здобутки у 2022 і 2023 роках. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Науковці області продовжують плідно та результативно працювати на своєму фронті. Вони – люди творчої й шляхетної праці. Від студента та аспіранта до видатного вченого. Зібрали їх, аби подякувати. Сказати, що пишаємося. Подвижникам, які роблять свій внесок у розвиток вітчизняної та світової науки», – зазначила заступниця начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай.

Викладач і голова Ради молодих учених Криворізького педагогічного університету Галина Іванова наукою займається зі школи. Каже, раніше дуже подобалась біологія. Але коли закінчувала виш, поринула у фізико-математичні науки.

Нині напрямок її досліджень – все, що пов’язане з інформаційно-комунікаційними технологіями для викладачів. Напрацювання можна використовувати під час  дистанційного навчання. Науковиця систематизує й збирає корисні додатки, онлайн платформи. 

«Незважаючи на війну, молоді вчені не припиняють бути активними. Вони не покинули свої університети. Продовжують розвиватися. Мають здобутки. Тож дякую за увагу, яку нам приділяють», – наголосила Галина Іванова.

Під час нагородження презентували спеціальне видання «Траєкторія успіху молодих вчених Дніпропетровської області». В ній – про науковців регіону з різних сфер. Зокрема, юриспруденції, фізики, математики, біології. У збірці – про людей, причетних до Ради молодих вчених Дніпропетровщини.

«Нашій Раді понад 20 років. Вона найактивніша та найсильніша в Україні. Наш досвід використовували інші регіони. Тож ОВА разом з активістами нашої організації уклали збірку», – наголосила голова Ради молодих учених Дніпропетровської області Наталія Деревягіна.

Вчених області нагородили з нагоди Дня науки, який відзначають щороку у травні.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых