--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині офіційно започаткували добровільний пожежно-рятувальний рух

14:01, 25 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Представники керівництва області, ДСНС та Громадської спілки «Пожежні – рятувальники України» підписали Меморандум про співробітництво. Залучатимуть охочих до формування добровільних пожежно-рятувальних загонів.  Допомагатимуть з оснащенням та підготовкою надзвичайників-волонтерів.

До загонів залучатимуть наших ветеранів, які пройшли горнило війни, і яким потрібна адаптація у цивільному житті. Такі загони потрібні для зміцнення безпеки мешканців Дніпропетровщини.

Голова обласної ради Микола Лукашук наголосив, що Дніпропетровщина – прифронтовий регіон. З початку повномасштабного вторгнення піддався чи не найбільшій кількості ворожих обстрілів.

 «Область була атакована понад 2,1 тис разів. З них більш ніж 350 – ракетами. На ліквідацію наслідків першими виїжджають рятувальники. Меморандум допоможе підсилити нашу ДСНС й співпрацю з міжнародними партнерами в напрямку цивільного захисту», – наголосив Микола Лукашук.

Наступного тижня голови трьох прифронтових громад Синельниківського району їдуть до Польщі на тижневе навчання. Перейматимуть досвід. Дізнаватимуться, як рятувальники-добровольці працюють в країнах Євросоюзу.

На Дніпропетровщині фактично започаткували пожежно-рятувальний добровольчий рух, і до нього можуть долучатися усі охочі свідомі й мотивовані громадяни. А фахівці Головного управління тренуватимуть рятувальників-добровольців.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0