--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Для працівників Криворізької міської станції швидкої медичної допомоги немає ні святкових, ні вихідних днів

17:03, 24 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Наша медична служба діє цілодобово, надаючи допомогу майже 900 тисячам мешканців, не тільки Кривого Рогу, а й частині Дніпропетровської області.

24 травня 2023 року в.о міського голови Юрій Вілкул привітав зі 100 річчям колектив Криворізької станції екстреної медичної допомоги та подякував їм за самовіддану працю. З нагоди ювілею міської служби «103» нагородами були відзначені кращі криворізькі працівники «швидкої».

Високо оцінивши роботу міської станції екстреної медичної допомоги під час війни, Юрій Вілкул сказав: «І у мирний час, і сьогодні, коли у нашій країні війна, роль служби «103» важко переоцінити. Саме ви одні із перших прибуваєте на місця ворожих ударів, надаючи екстрену допомогу постраждалим. Бригади криворізької швидкої були задіяні й в транспортуванні поранених бійців, військових з передової, й у допомозі цивільним при евакуації з прифронтових територій. Хочу зазначити, що з початку війни усі бригади швидкої у місті були переведені у посилений режим роботи. З першого дня війни і Радою оборони міста, і міською владою надається значна допомога у роботі служби - паливно-мастильними матеріалами, лікарськими засобами, засобами зв’язку та іншим. Ми і надалі будемо допомагати нашій «швидкій», бо саме від вашої оперативності залежить життя людей. Від імені всіх криворіжців хочу подякувати вам - й водіям, й механікам, й диспетчерам, фельдшерам, медсестрам, лікарям - всім задіяним у такій необхідній роботі за самовідданість й високий професіоналізм! Нині на шляху до Перемоги у кожного свій фронт. Ви мужньо тримаєте свій!»

Кривий Ріг - одне з шести міст Дніпропетровщини, де є станція екстреної медичної допомоги. Наразі швидка допомога Кривого Рогу обслуговує не тільки криворіжців, а й частину Дніпропетровської області. Географія виїздів медиків криворізької станції широка: Кривий Ріг, Жовті Води, Апостолове, П’ятихатки та Зеленодольськ, а також Криворізький район та Апостолівська, Широківська, П’ятихатська, Софіївська громади. Фактично близько 900 працівників станції швидкої допомоги обслуговують майже 900 тисяч мешканців Дніпропетровської області.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Завідувач Криворізької станції екстреної медичної допомоги Анатолій Бійовський підкреслив: «В умовах реформування галузі охорони здоров’я ми отримували та продовжуємо отримувати від міської влади дуже велику підтримку. З початком поширення COVID-19 міська влада всіляко надавала нам допомогу та підтримувала нас. А, з початком воєнної агресії російської федерації ми посили нашу роботу й часто працюємо в екстреному режимі. Питання щодо медикаментозного забезпечення станції та палива нам допомагає вирішувати Рада оборони міста та міська влада. Наразі в автопарку криворізької станції налічується близько 100 машин швидкої допомоги, вони обладнані усім необхідним і працюють на 8 підстанціях швидких, які розташовані в усіх районах міста, що забезпечує прибуття виїзних бригад до місця виклику в найкоротший час. Цілодобово в роботі 60 бригад екстреної допомоги, які  щодня обслуговують близько 400 викликів».

«Зараз кожен на своєму місці тримає оборону –  хтось на передовій, хтось на підприємстві,  а наші медики тримають оборону скрізь. Вони на передовій з бійцями, вони поруч з пораненими, з потерпілими цивільними, у них немає вихідних днів й наша велика подяка їм за їх цілодобову, таку  життєво необхідну роботу», - зазначив Юрій Вілкул.

З перших днів війни медицина Кривого Рогу була переведена на військові «рейки». Під керівництвом Ради оборони міста створена госпітальна база, запас кисню, донорської крові та її компонентів, відпрацьована система для безперебійного електропостачання. Базові лікарні переобладнані для прийому та надання медичної допомоги пораненим військовослужбовцям, забезпечені необхідними медикаментами.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0