--.-° --% 0мм

В Україну вдалось повернути 12 дітей, примусово вивезених на територію росії

10:39, 24 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Куліба повідомив про те, що 12 із запланованих 13 дітей повернулись в Україну. Одного хлопця росіяни не віддали.

"17-річному Денису, за яким їхала хрещена мама, так і не вдалося повернутися в Україну, - повідомив Куліба. - Росіяни затримали Ольгу, забрали усі документи й телефон. Дві доби її допитували представники ФСБ та погрожували ув’язненням на 15 років. Жінці так і не дали змогу забрати хрещеного сина, натомість її відправили в Мінськ, протримали там ще добу й відпустили. Ользі довелося просити допомоги в Червоного Хреста, що такими питаннями не займається".

А ось 11-річному Сергію пощастило більше. Хоча його 18-річній сестрі, з якою хлопець після захоплення окупантами Вовчанська, опинився по різні боки фронту, довелось теж пройти чимало принижень та маніпуляцій з боку росіян, вона змогла забрати брата та привезти на підконтрольні Україні території.

Для психологічного розвантаження дітей, які пережили стрес від примусового вивезення, було влаштовано відвідування парку розваг. попереду у них та їх рідних - шлях психологічного відновлення та адаптації. 
 
Завдяки рятувальним операціям Save Ukraine 108 юних українців вже на Батьківщині.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0