--.-° --% 0мм

Укрзалізниця планує створити "жіночі купе" - думки українців розділились

09:19, 24 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В українських поїздах може з'явитись окрема послуга: можливість обрання "жіночих купе". 

"Безпека українців — незалежно від гендеру — є нашим фундаментальним пріоритетом, особливо в період повномасштабної війни. Наші залізничники уважно вивчили світовий досвід, адже жіночі купе або вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі. Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища. Тому поточне рішення залізниці — допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане «пілот» з жіночими купе. Ми тестуватимемо їх упродовж декількох місяців та разом з громадою і фахівцями приймемо рішення щодо масштабування. Це буде залежати від реального попиту та відгуків", — зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Поки-що для втілення ідеї потрібно вирішити ряд юридичних та IT-проблем з цього питання. 

Українці висловили своє ставлення до цієї ідеї. І якщо чоловіки більшою мірою жартують над пропозицією, жінки, особливо з маленькими дітьми, підтримують цю ініціативу.  

В будь-якому випадку,  можливість обрання "жіночого купе" буде однією з послуг, а не обов'язковою умовою для купівлі квитка. На першому етапі послугу з купівлі квитків у "жіночі купе" можливо реалізувати тільки через мобільний застосунок УЗ.

В Укрзалізниці наголосили, що подібний "пілотний проєкт" мав місце в 2010 році, однак тоді не користувався попитом. 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0