--.-° --% 0мм

У Кривому Розі представники Червоного Хреста провели майстер-клас для команди юних пожежників

11:37, 20 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Волонтери та співробітники Товариства Червоного Хреста України кожного дня докладають зусиль, аби допомогти уразливим громадянам нашої країни та є волонтерами-помічниками Служби порятунку «101». Тож і вчора вони прийшли на допомогу у навчанні юних рятувальників-пожежних.

19 травня, представники Червоного Хреста та команда юних ДЮРПівців завітали до одного з криворізьких  пожежно-рятувальних підрозділів щоб вдосконалити знання дітей з медицини. Через повітряну тривогу захід проводили в укритті.

Цікавим елементом заходу став майстер-клас «Надання першої домедичної допомоги», який провела представник Червоного Хреста із використанням манекену та найсміливіших юних рятувальників. Юнаки та дівчата мали нагоду дізнатися, як правильно робити штучне дихання, непрямий масаж серця та самостійно спробували проводити першочергові домедичні заходи.

А ще діти розпитали волонтерів про випадки з їх життя, які найбільше запам’яталися, про те, коли довелося вперше врятувати життя людини. Команда ДЮРП не хотіла покидати частину та одразу домовилася про наступний візит, оскільки перейняти професійний досвід впродовж кількох годин просто неможливо.

Під час заходу керівництво криворізьких рятувальників та Товариства Червоного Хреста підписали Меморандум про подальшу співпрацю та допомогу у навчанні підростаючого покоління.

Тож, юнаки та дівчата щиро подякували як представникам Червоного Хреста, так і рятувальникам за гостинність і пообіцяли навідати їх ще не раз.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0