--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Навіть у військовий час продовжуємо підтримувати молодь та їх ініціативи. У Кривому Розі пройшов круглий стіл Ради молодих вчених закладів вищої освіти

16:44, 19 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

З кожним роком у місті вдосконалюється мережа закладів освіти, науки, культури для того, щоб  діти та молодь мали можливість  реалізувати себе у певній сфері. 19 травня, до Дня науки, на базі Науково-дослідного гірничорудного інституту Криворізького національного університету в.о. міського голови Юрій Вілкул взяв участь у засіданні Ради молодих вчених Кривого Рогу та поспілкувався з науковцями, які презентували свої доповіді.

«Вже більше року в  країні  йде  війна. Ворог був на підступах до нашого міста, але завдяки військовим та згуртованості всіх криворіжців Кривий Ріг вистояв і продовжує працювати задля Перемоги. Наше місто відоме науковцями і заслуженими діячами у різних галузях. Як президент Академії гірничих наук України, розумію наскільки важливо підвищувати свій науковий потенціал. Тому,  ми створюємо умови, щоб і надалі активно підтримувати розвиток наукової сфери у місті, адже наука – це наше майбутнє. Упевнений, що спільними зусиллями ми відродимо економіку країни та будемо плідно працювати на післявоєнне відновлення  України та Кривого Рогу. Наші земляки роблять багато цікавого і, головне, корисного, не лише для міста, а й для всієї України. І з такими значними успіхами маємо можливість увійти до Європейської спільноти рівноправним партнером. Ми пишаємось нашими науковцями та бажаємо їм подальших успіхів», - підкреслив Юрій Вілкул.

Ради молодих учених закладів вищої освіти міста покликані залучати обдаровану молодь до активної участі у науково-дослідній діяльності, популяризувати у молодіжному середовищі наукову діяльність, сприяти посиленню наукового аспекту в підготовці майбутніх фахівців, здійснювати організацію та розвиток міжнародного наукового і культурного співробітництва з іншими закладами вищої  освіти, науковими установами та організаціями.

Галина Іванова, модератор круглого столу, Голова ради молодих учених закладів вищої освіти міста розповіла: «Цей захід має на меті популяризувати діяльність молодих учених та підняти проблеми, з якими зустрічаються молоді вчені в умовах війни. До цього захода я долучилася у якості модератора та спікера - як голова ради молодих учених КДПУ. Сьогодні у нас приблизно 10 спікерів, учасників - близько 20-25. Кожен спікер буде представляти напрям діяльності саме свого вищого навчального закладу. гарним підсумком буде проведення в наступному році спільної конференції на обласному рівні чи на загальноукраїнському, але саме на базі закладів освіти Кривого Рогу».

Науково-дослідний гірничий інститут забезпечує розвиток гірничої науки і техніки. Профільними напрямками діяльності є розробка безпечних і економічно-ефективних технологій ведення гірничих робіт. Одним із визначальних факторів успішної роботи інституту є патентний фонд, який створювався протягом 60 років і, наразі, налічує близько 1,5 млн. екземплярів описів винаходів та містить найповнішу патентну інформацію з питань технології розробки рудних родовищ серед інститутів гірничорудного профілю в Україні та країнах ближнього зарубіжжя.

Науково-дослідний гірничорудний інститут обрано майданчиком для реалізації проєкту створення міського технопарку, презентація якого нещодавно відбулась у стінах виконкому Криворізької міської ради.

Довідково: Щороку у Кривому Розі переможці різноманітних інтелектуальних конкурсів та олімпіад, конкурсів студентських наукових робіт та молоді вчені стають лауреатами міської

відзнаки для обдарованих дітей і молоді. З міського бюджету здійснюється фінансування 4-х іменних стипендій: імені Олександра Поля, Григорія Гутовського, Вадима Гурова, молодим вченим до Дня молоді вручається стипендія імені Володимира Бизова.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых