--.-° --% 0мм

Вирішувати нагальні питання Глеюватської громади допомагає соціальний транспорт, придбаний за підтримки Метінвесту

11:26, 18 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Сучасний мікроавтобус Ford, придбаний за сприяння Північного та Центрального ГЗК, допомагає жителям Глеюватської громади з перших днів повномасштабного вторгнення. Авто використовують для вирішення побутових та гуманітарних питань.

Адміністрація та жителі Глеюватської громади з перших днів великої війни зайняли чітку та виважену позицію: продовжувати жити та працювати на благо держави, допомагати українцям, які опинилися у скрутних умовах та підтримувати захисників. Для роботи за всіма цими напрямками знадобився власний соціальний транспорт, завдяки якому вирішилися питання мобільності та економії часу.

Саме цей автобус виїжджав у перші дні до позицій захисників, щоб передати їм їжу, засоби гігієни та теплий одяг. Також були організовані шість виїздів до пункту здачі крові, щоб усі бажаючі жителі мали змогу стати донором для військовослужбовців та цивільних громадян, які дістали поранення через обстріли.

Транспорт став у нагоді для отримання гуманітарних вантажів проєкту «Рятуємо життя» - авто забирає пакунки у гуманітарному хабі Центрального ГЗК та розвозить їх по селам громади.

«Ще до повномасштабної війни ми отримали авто від криворізьких ГЗК Метінвесту в межах меморандуму про співпрацю. У Глеюватську громаду входять 19 сіл, тож авто було дуже необхідне для перевезення жителів, школярів та дошкільнят. Ми планували проводити виїзні культурні заходи, однак лютий 2022 року трохи корегував наші плани. Сьогодні, попри війну, ми продовжуємо жити, працювати, допомагати один одному і дуже раді, що у нас є такий автомобіль», - розповів перший заступник Глеюватського сільського голови Дмитро Гурєєв.

Транспортом Глеюватської сільської ради також здійснювалися перевезення спортсменів на обласні змагання з міні-футболу, футболу, волейболу, а ще дітей та педагогів – учасників Всеукраїнських шкільних олімпіад. 

Нагадаємо, Метінвест системно підтримує Глеюватську громаду. Раніше за підтримки підприємств Метінвесту у дошкільному навчальному закладі села Глеюватка облаштували спортивний зал, зробили капітальний ремонт фасаду початкової школи в селі Шевченківське, відкрили нову поліцейську станцію та придбали автомобіль для шерифа громади. Також у  партнерстві з Північним ГЗК в селі Шевченківське завершили реконструкцію сучасної амбулаторії, яка з січня цього року приймає пацієнтів з шести сіл старостинського округу. Перебіг реалізації проектів у громаді координує громадська організація «Криворізька фундація майбутнього».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0