--.-° --% 0мм

Міністр оборони України Олексій Резніков у Кривому Розі високо оцінив роботу по сприянню Збройним Силам України: «Кривий Ріг не впав, не впаде, і не збирається - ви продемонстрували всьому світу, що спроможні чинити опір ворогу»

19:39, 17 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Міністр оборони України Олексій Юрійович Резніков, разом із головою Ради оборони м. Кривий Ріг Олександром Вілкулом та представниками місцевого самоврядування провів низку робочих нарад у Кривому Розі, поспілкувався з військовослужбовцями, які проходять лікування в одній із лікарень міста, вручив нагороди воїнам, які проявили мужність та героїзм під час захисту України.

Також, Міністр оборони нагородив голову Ради оборони Кривого Рогу Олександра Вілкула відзнакою Міністерства оборони України - медаллю "Золотий тризуб" за надання всебічної допомоги під час збройної агресії російської федерації проти України, плідну співпрацю зі Збройними Силами України, патріотизм та активну громадянську позицію. Також, він вручив відзнаки Міністерства оборони України - нагрудний знак "Знак пошани" та "За сприяння Збройним Силам України" - низці працівників міської влади Кривого Рогу, лікарям, працівникам комунальних підприємств  та іншим мешканцям міста.

З перших днів війни Кривий Ріг працює на перемогу. Виконком та Рада оборони міста Кривий Ріг системно допомагають військовим частинам у матеріально-технічному забезпеченні. Ця допомога формується на підставі заяв від військових, які вони подають до виконкому та Ради оборони. Вже надано допомоги на суму понад 1 мільярд 150 мільйонів гривень. Ця сума надходить з двох джерел: міський бюджет - майже 600 мільйонів гривень, та понад 550 мільйонів гривень –  приватні кошти, які спрямовуються керівництвом Ради оборони через фонд ГО «Набат Кривбас». Радою оборони міста також надано допомогу військовим у будівництві 11 ліній оборони навколо Кривого Рогу та оборонних споруд у Херсонській та Миколаївській областях.

Міністр оборони Олексій Резніков зазначив:

«Дуже приємно вражений тому що мав можливість поспілкуватися з мешканцями міста, з’ясувати певні деталі як поводили себе містяни 24, 25 та 26 лютого 2022 року, коли по великому рахунку, особливих сил оборони не було. Але, завдяки мужності, готовності і  рішучості саме містян  ви змогли  зробити диво - як  в принципі, зробили українці – диво, яке надихнуло увесь світ. Київ не впав за 72 години, Україна не впала  за 3 тижні, Кривий Ріг не впав ні за тиждень,  ні за  2, ні за рік. І не  впаде, і не збирається. Тому що ви продемонстрували всьому світу, що ви спроможні бути цивільними людьми, звичайними, не маючи військового досвіду, чинити опір ворогу. Тому що ви захищаєте свою свободу, ви захищаєте основні цінності, своє право жити нормально, розвиватися, бути європейцями в європейській країні. І це дуже важливо. Мене це в черговий раз надихає! Я переконаний, що наша перемога не за горами. Хіба що за кримськими горами, тому що прийдеться перейти  оцей  маленький  перевал, щоб завершити святкові заходи на набережній в Ялті і, відповідно, купатися в Чорному морі – українському Чорному  морі.  А всі бажаючі зможуть вдягти акваланги – ми проговорили з Олександром Вілкулом, він теж захоплюється дайвінгом. Ми домовилися, що зробимо дайв–тур на крейсер «Москва» як символ нашої перемоги, що лежить на дні Чорного моря. Бажаю всім нам перемоги!».

Також, Міністр оброни сказав: «Я знаю, що криворіжці приймають і біженців з інших міст і за це вам велика подяка. Поки що не всі можуть повернутися до своїх домівок, тому ваша гостинність  є дуже важливою для них. Бо  ваше серце, ваше тепло допомагають вірити  їм в те, що вони повернуться  додому!».

Голова ради оборони міста Кривий Ріг Олександр Вілкул сказав:

"Для нас велика честь – візит Міністра оборони Олексія Юрійовича Резнікова. А нагороди Міністра оборони - це висока оцінка праці всіх криворіжців, всього нашого міста, яке разом із усією Україною зараз працює на нашу спільну Перемогу. Ми допомагаємо з першого дня війни, допомагаємо і будемо допомагати нашим військовим. Це зараз головне і Кривий Ріг, дійсно, б'ється як одне серце. Ми усі пам’ятаємо як почалася війна. Як ворог доходив до 200 метрів до Кривого Рогу, до Інгульця. Можу сказати, що фактично, увесь Херсонський напрямок – це напрямок, де був  можливий прорив в центральну Україну, прийняв на себе Кривий Ріг. Можу сказати, що ми побудували 320 кілометрів протитанкових ровів, більше 350-ти укріпрайонів - РОПи, ВОПи та інше. Робота з допомоги нашим військовим триває і триватиме до нашої Перемоги".

Довідково:

Загальний обсяг допомоги, наданої містом для військових частин -  понад 1 мільярда 151,8  мільйона грн. Крім того на стадії постачання – на суму 51,5 млн грн. В тому числі придбано та направлено у різні військові частини:

- Позашляховиків (в т.ч. нових Mitsubishi L200) – 279

- Вантажних авто (в т.ч.  Iveco та Mercedes)  - 83

- Швидких допомог – 53

- Мікроавтобусів – 63

- Седанів – 7

- Здійснено ремонтів техніки – 956

- Придбано палива та інших ПММ на суму 63 643 436 грн

-        Квадрокоптери (DJI MATRICE 30T, DJI Matrice 300 RTK, DJI Mavic 3 FLY MORE COMBO, EVO II Dual Rugged Bundle) – 341

-        БПЛА (А1-СМ «Фурія», "Лелека-100», PEGASUS ARMS 25) – 37

-        Система для розвідки – 18

-        Тепловізори – 446

-        Тепловізійний приціл – 65

-        Прилади нічного бачення – 88

-        Біноклі/дальноміри – 271

-        Приціл коліматорний – 150

-        Рації – 1466

-        Набори сапера-мінера - 68

-        Бронежилети та шоломи – 13 713

-        Військова форма – 8200

-        Берці та кросівки тактичні – 6022

-        Інше обмундирування – понад 49 000 одиниць

-        Прожектори – 101

-        Генератори – 497

-        Зарядні станції / сонячні панелі – 399

-        Пауербанки – 759

-        Ноутбук – 231

-        Планшет – 193

-        Компьютер – 42

-        Супутниковий інтернет (Старлінк) – 19

А також, будівельні матеріали та інструменти на суму понад 34,4 млн грн і дуже багато іншого.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0