--.-° --% 0мм

Ю.Вілкул: У Кривому Розі тривають роботи з підготовки до чергового опалювального сезону - продовжуються капітальні, поточні ремонти котелень, встановлення генераторів на об’єкти тепло-водопостачання та запроваджуються нові проєкти з ізоляції мереж

14:56, 11 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Кривий Ріг готується до нового опалювального сезону 2023/24. Теплогенеруючі підприємства планують замінити 13 км та зробити ізоляцію 58 км мереж теплопостачання, виконати капітальний ремонт, реконструкцію та заміну 8 котлів у котельнях. Задля подальшого зміцнення міської інфраструктури та підготовки до нового опалювального сезону місто закупить додаткові генератори та спецтехніку.

На одній із котелень, що обслуговує 21 житловий будинок та 4 бюджетні заклади Центрально-Міського району, провів виїзну нараду в.о .міського голови Юрій Вілкул.

В. о. міського голови Юрій Вілкул зазначив: «Навіть в умовах війни у Кривому Розі триває кропітка робота з підготовки до чергового опалювального сезону. Зараз проводяться капітальні та поточні ремонти котелень, запроваджуються нові проєкти з ізоляції мереж та інше. Ці роботи ми розпочали ще з січня поточного року. Крім того, маючи досвід минулого року, коли критична інфраструктура працювала в умовах блекаутів, продовжуємо закупку та встановлення генераторів на об’єктах тепло-водопостачання. Минулого року на об'єктах інфраструктури міста було встановлено понад 1000 генераторів. Це дозволило пройти, в тому числі, опалювальний сезон без збоїв та зберегти теплосистему міста. Робота велика і дрібниць у ній немає».

Котельня, на базі якої проходила нарада, забезпечує теплом житловий масив по вул. Свято-Миколаївській, Українській та Староярмарковій. «На котельню по вулиці Свято-Миколаївській  придбаний коштом міського бюджету та встановлений дизельний генератор  потужністю 300 кВт, який вирішив питання стабільності роботи нашого технологічного обладнання та безперервності подачі тепла мешканцям району. Зараз, у підготовчий період, виконуємо регламентні роботи з підготовки обладнання і теплових мереж до роботи в новому опалювальному сезоні. У березні було розпочато капремонт котла ТВГ-8М № 2, який завершимо до початку опалювального сезону. Також, плануємо виконати реконструкцію теплової схеми котельні зі встановленням котлових та мережних насосів з впровадженням схем частотного регулювання. Це дозволить під час опалювального сезону на цій котельні зекономити електроенергії близько 3 млн грн. Також, продовжуємо підготовчі ремонтні роботи на інших котельнях, які будуть до початку нового опалювального сезону», - зазначив Олександр Єрін, головний інженер КП «Криворіжтепломережа».

У Кривому Розі комплексно підходять до зміцнення міської інфраструктури та підготовки до зими. Продовжується встановлення генераторів на об’єктах тепло- водопостачання, для того, щоб у випадку аварійних відключень електрики все більша кількість користувачів продовжували отримувати житлово-комунальні послуги. Тільки у 2022 році для теплопідприємства придбано 40 потужних генераторних установок, а з початку цього року  закуплено 37 із 42 запланованих генераторів.

Також, з метою здійснення заходів енергозбереження, КП «Криворіжтепломережа» заплановано виконати капітальний ремонт 29,5 тис. п.м. теплової ізоляції теплових мереж. Станом на сьогодні вже виконано капремонт 3,6 тис. п.м. теплової ізоляції теплових мереж  у Металургійному та Довгинцівському районах.

Крім того, з міського бюджету  виділені кошти на закупівлю 21 одиниці спеціалізованої техніки: автоцистерни, самоскиду, двох вантажних автомобіля з краном маніпулятором, тягача, екскаватора-навантажувача, підйомника автомобільного.

У житловому фонді, з метою покращення якості послуг водопостачання та водовідведення, КП «Кривбасводоканал» запланував замінити 1,8 тис.п.м. транзитних трубопроводів у 30 багатоповерхових будинках. Варто зазначити, що на завершальному етапі триває реалізація масштабного проєкту із заміни трубопроводів у Центрально-Міському районі. Коштом міського бюджету «Кривбасводоканал» замінив близько 3 кілометрів зношених трубопроводів на сучасні полімерні на вулиці Кобилянського.

Також, на виконання міської екологічної програми з міського бюджету спрямовані кошти на заміну колекторів у Саксаганському районі.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых