--.-° --% 0мм

СБУ розкрила діяльність злочинного угруповання - так званого «управлінням мвс рф» на Херсонщині

15:23, 10 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Служба безпеки України спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції зібрала доказову базу на учасників злочинної організації, яка діяла у складі створеного агресором «головного управління мвс рф Херсонської області».

Вони виконували завдання кремля щодо поширення окупаційного режиму та придушення руху опору на тимчасово захопленій частині регіону.

Керували злочинним угрупованням двоє «кураторів» з фсб та мвс рф - громадяни рф Сергій Сініцин і Олександр Топтигін.

До протиправної діяльності вони залучили двох кадрових співробітників російської поліції і призначили їх «заступниками» очільника фейкового відомства. А очолив цю злочинну установу екскерівник Управління МВС у Черкаській області Володимир Ліпандін.

Інші 30 активних учасників злочинної організації – колишні місцеві правоохоронці, які після захоплення частини Херсонщини підтримали загарбників.

Зловмисники викрадали людей до російських катівень, де піддавали їх численним тортурам для залякування місцевих жителів, щоб змусити їх працювати на окупаційну адміністрацію.

Також вони регулярно проводили незаконні обшуки в оселях громадян, під виглядом яких розграбовували майно потерпілих, зокрема забирали й зареєстровану мисливську зброю.

Учасників карального органу також залучали до проведення псевдореферендуму на території регіону.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили всім фігурантам про підозру за ст. 255 Кримінального кодексу України (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній).

СБУ вже затримала чотирьох інших «посадовців» цього російського карального органу. Але частина підозрюваних переховуються на тимчасово окупованій території на півдні України.

Тривають комплексні заходи для їх притягнення до відповідальності.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых