--.-° --% 0мм

Українські фотографи отримали Пулітцерівську премію

14:06, 9 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У понеділок, 8 травня, у США вручили одну з найпрестижніших нагород у галузі літератури, журналістики, музики й театру, Пулітцерівську премію. Серед нагороджених – український фотограф Євген Малолєтка, який зробив легендарні знімки вагітних жінок з обстріляного окупантами пологового будинку у Маріуполі та Мстислав Чернов, який одним з останніх покинув це місто.

Про це повідомляє пресслужба Пулітцерівського комітету.

Українські фотографи були нагороджені за їхню роботу в складі видання Associated Press, зокрема за фоторепортажі з Маріуполя. У списку переможців також значаться імена Василіси Степаненко та Лорі Хіннант. Церемонія нагородження цьогоріч відбулася в Колумбійському університеті.

“Журналісти AP виконали сміливу та важливу роботу в Україні протягом усієї війни, висвітлюючи, зокрема, людські жертви війни. Від розвінчання російської дезінформації до сприяння створенню гуманітарного коридору, їхня робота була неймовірною громадською послугою, і ми такі раді, що вона була відзначена Пулітцерівською комісією”, – прокоментувала старша віцепрезидентка та виконавча редакторка AP Джулі Пейс.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых