--.-° --% 0мм

Офіцер Нацгвардії з Кривого Рогу виграв «золото» на Іграх Нескорених - 2023 у Львові

16:57, 4 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Прес - служба Криворізької військової частини 3011 Національної гвардії України.

У нацвідьорі взяли участь 223 учасники з усіх регіонів України – військових та ветеранів, які отримали поранення під час виконання бойових завдань із захисту Батьківщини. Спортсмени змагалися у 9-ти дисциплінах - стрільба з лука, легка атлетика, велосипедний спорт, паверліфтинг, веслування у приміщенні, волейбол сидячи, плавання, настільний теніс, баскетбол на візках.

Полковник Олександр Пискун виступив другого дня Національного відбору у двох дисциплінах – настільному тенісі та стрільбі з лука у категорії «продвинуті». За результатами змагань, полковник Пискун виборов «золото» у настільному тенісі та «бронзу» - в стрільбі з лука.

Важке поранення офіцер отримав ще у 2014-му році під час звільнення населеного пункту Лисичанськ, що на Луганщині. Пройшовши тривале лікування та реабілітацію спробував свої сили у Національному відборі Invictus Games – у попередні роки змагався у плаванні та штовханні ядра.

Нагадаємо, Invictus Games започаткував принц Гарі у 2014 році. Вперше Ігри прийшли у Лондоні. Україна приєдналася до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши у Торонто.

Цьогоріч збірну України представлятимуть 24 учасники з числа військовослужбовців та ветеранів. Впродовж трьох місяців спортсмени проходитимуть посилену підготовку та виступлять у міжнародних змаганнях, що пройдуть з 9 по 16 вересня у німецькому Дюсельдорфі.

 

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0