--.-° --% 0мм

У Великій Костромці Криворізького району іноземним гостям показали наслідки ракетних атак армії рф, та як село відновлюють після обстрілів    

15:31, 4 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак разом з іноземними гостями відвідав село Велика Костромка Зеленодольської громади.

Разом з ним у одному з найбільш постраждалих від російської військової агресії населених пунктів на Криворіжжі побували з візитом представник УДКБ ООН Кароліна Ліндхольм Біллінг, Надзвичайні і Повноважні Посли Швеції та Нідерландів в Україні Тобіас Тиберг та Єннес де Мол, заступники начальника Криворізької районної військової адміністрації Віталій Шпак та Дмитро Оганесов.

Велика Костромка – це живий приклад того, що несе із собою «руській мір»: понівечені ворожими снарядами будинки і споруди, руйнування та смертельну небезпеку для кожного, хто минулого року чи не щодня ховався від «прильотів» по підвалах… Рашисти зруйнували тут не військові об’єкти (і світ побачив це!), а місцеву школу, яку настирно обстрілювали декілька разів, аж доки будівля не витримала: зруйновано спортзал, пошкоджені покрівля, стіни, класи, вікна.

Все це можна відновити, але потрібні значні фінансові вкладення. Та, попри все, громада відновлюється: завдяки благодійним фондам та організаціям, підтримці районної влади крок за кроком відбудовуються пошкоджені оселі місцевих мешканців, замінюються побиті вікна та двері, ладнаються дахи.

Відновлюють у громаді і зелені насадження, а весна надихає на загальне відродження. Так і почесні гості гуртом висадили у Великій Костромці саджанці павловнії: як і молоді деревця, громада знову розквітне!

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых