--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині двоє підприємців намагалися нелегально переправити в Іран для продажу турбореактивні авіадвигуни Д-36

18:53, 3 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Злочинну оборудку викрила СБУ.  

Встановлено, що українську продукцію фігуранти планували реалізувати іноземцям за 400 тис дол.

«Замовники» планували використати це високотехнологічне обладнання для облаштування військово-транспортних літаків АН-74.

Організатори схеми - власники дніпровської компанії, яка спеціалізується на вантажних перевезеннях до країн Близького Сходу і Африки. Зловмисники збиралися вивезти два авіадвигуни з України під виглядом комплектуючих для магістральних газогонів. Для цього вносили недостовірні відомості до товарно-транспортних декларацій.

Оперативники встановили, що ці двигуни раніше були викрадені з одного держпідприємства під час його ліквідації. Ділки планували зробити «косметичний» ремонт цих агрегатів і виготовити на них підроблені документи для подальшого продажу.

Наразі двигуни вилучено для проведення експертиз. Після цього буде вирішено питання щодо їх передачі на потреби оборонно-промислового комплексу України.

За фактом злочину порушено кримінальне провадження. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

 

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0