--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Вже зараз закладаємо фундамент для майбутнього розвитку рідного міста - саме для цього разом з партнерами  відкриваємо  школу стартапів 

12:49, 1 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Новий сезон Школи Стартапів - 2023 відкрито. Це – спільний проєкт виконкому Криворізької міськради, Інноваційного холдингу «СІКОРСЬКІ ЧЕЛЕНДЖ», КП «Інститут розвитку міста», Криворізького національного університету та  Академії гірничих  наук України.   Навчання у школі проходитиме  у змішаному форматі як офлайн так і онлайн –  з   15 травня до кінця липня.  В жовтні на базі КНУ відбудеться конкурс стартапів. 

Проєкти – переможці  отримають  фінансування на розвиток та  виготовлення пілотних зразків.  

Партнери проєкту зібралися на засідання  круглого столу з нагоди відкриття 4-го сезону стартап-школи «Криворізька інноватика». До учасників зібрання звернувся  в.о. міського голови Юрій Вілкул. Він підкреслив: «Безумовно, зараз основні зусилля  максимально зосереджені на здобуття нашої Перемоги.  Місто, Рада оборони проводять колосальну роботу з підтримки військових, внутрішніх переселенців та найменш захищених криворіжців. Завдяки нашим героїчним захисникам ворога відкинуто на достатньо безпечну відстань від Кривого Рогу і місто має можливість жити та працювати у відносно нормальному режимі. І вже тепер ми повинні  думати на перспективу – як нам після війни розвивати та відновлювати країну, рідне місто. Нам потрібні нові проєкти - креативні, інноваційні, які могли б зацікавити потенційних інвесторів. Саме для цього ми відкриваємо нашу школу стартапів. Я дуже вдячний нашим партнерам - інноваційному холдингу Сікорський челендж та Криворізькому  національному університету - за організацію і підготовку проєкту та проведення навчання у нашій  школі стартапів». 

Стартап-школа це - інструмент, який дасть можливість від етапу ідей дійти до написання власного проєкту, який можна буде презентувати  інвесторам або донорам. Також,  у рамках  освітнього процесу буде проводитись ще й навчання тренерів та менторів для підтримки команд стартап проєктів.

Інна Малюкова, керівник  Всеукраїнської інноваційної  екосистеми  Sikorsky Challenge Ukraine  сказала: «В інноваційну систему входить 25 університетів, 12 інноваційних кластерів. У такі важкі часи, коли йде війна, багато університетів є переміщеними і вони позбавили нас своєї участі в нашій системі. Щаслива, що завдяки вам і ЗСУ  Кривий Ріг вистояв, зберігся інноваційний кластер і є бажання його розвивати. Мені здається, що інноваційний кластер Кривого Рогу має бути найбільш таким вагомим у розвитку екосистеми». 

Юрій Власенко, директор КП «Інститут розвитку міста» зазначив: «Плануємо реєстрацію розпочати  1 травня. Вона буде доступна за посиланням на сайті інноваційної платформи  «Криворізька інновація».

Кожному учаснику потрібно буде заповнити форму і очікувати  на зворотній зв’язок. З 2020 року у Кривому Розі діє платформа «Криворізька інновація». Платформа  створена для об’єднання активних міських спільнот, науковців, представників міської влади, інноваційних підприємців та інвесторів з метою спільного створення інноваційних рішень. У 2020 - 2021 рр на базі Криворізького національного університету на платформі «Криворізька інновація» пройшло три стартап-школи в яких взяли участь 80 студентів. Проведено два конкурси-стартапів за результатами яких три проєкта представлені на всеукраїнському та міжнародному конкурсі старапів. Це – «UA DOLLS»  – автори  Тетяна Гузенко та Андрій Чаплинський;  «History map» – автор Олександр Хома; «Подовження життя підземного Кривбасу» – автор Сергій Мітрофанов».

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых