--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Зараз як ніколи важливо підтримувати наші юні таланти! У Кривому Розі, навіть в умовах воєнного стану, збережені всі заклади культури Кривого Рогу, щоб молодь мала змогу продовжувати навчання, розвивати і реалізовувати творчі здібності

13:12, 25 апр 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі з 12 січня юні криворіжці навчаються у мистецьких школах у форматі офлайн. Письмову згоду на це мають обов’язково дати батьки. Заняття проходять лише у тих закладах, де є укриття. На сьогодні 5 тисяч дітей відвідують офлайн гуртки в Палацах культури та 18-ти мистецьких школах.

Кривий Ріг активно розвиває партнерські відносини з провідними містами Німеччини, Фінляндії, Південної Кореї, Польщі. На сьогоднішній день налагоджено співпрацю з мерією міста Пон-Круа (Франція) стосовно обміну досвідом дитячої творчості. У рамках АРТ-акції «Дружба України та Франції. Разом до перемоги!», учням художньої школи №1 було запропоновано виконати інтерпретації на їх улюблені шедеври французьких художників. Діти із задоволенням взяли участь у цьому проєкті. До акції долучилося 160 хлопців та дівчат.

Педагоги закладу відібрали 50 найкращих творів, які сьогодні представили на весняному вернісажі «Мистецтво Франції очима дітей». Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул відкрив виставку, привітав та поспілкувався з юними художниками.

«Культура і мистецтво – це потужний інструмент у боротьбі з ворогом. Тому, продовжуємо власну боротьбу на культурному фронті. У Кривому Розі дуже талановиті   діти, якими ми пишаємося. Тож, вкрай важливо, щоб юні криворіжці мали змогу розвивати творчі здібності. Ми розуміємо, що у нашому місті відносно стабільна ситуація і ми всі повинні робити більше - працювати та навчати наших дітей. Сьогодні я побачив дивовижні роботи  юних художників. Арт-акція «Дружба України та Франції. Разом до перемоги!» - прекрасна можливість для наших дітей отримати величезний досвід. Я переконаний, що ці 50 найкращих картин вразять Францію так само як і нас. Ми бачимо, що криворізькі педагоги  проводять велику роботу зі своїми вихованцями! Пишаємося нашими юними митцями і бажаємо їм нових творчих досягнень!»,   - наголосив О. Вілкул.

У художній школі №1 навчається 392 дітей, у тому числі, 33 учнів пільгових категорій. У закладі  працює 20 викладачів, 93 учня та 5 викладачів перебувають за кордоном та навчаються і працюють дистанційно. 170 батьків дали згоду на навчання офлайн та відвідують заняття у звичайному режимі. Заклад має тимчасове укриття, розраховане на 300 чоловік.

Оксана Поліщук, директор художньої школи №1 розповіла: «Виставка є прикладом того як через культуру ми відкриваємо для наших юних художників багатогранний світ інших країн, у даному випадку – Францію.  Хлопці та дівчата із великим задоволенням  передали на полотнах  власне  бачення шедеврів світового живопису. Після показу робіт у Кривому Розі дитячі малюнки буде направлено до міста Пон-Круа, на виставку з нагоди Міжнародного дня захисту дітей - 1 червня 2023 року. Ми вдячні міському керівництву та Раді оборони за те, що маємо змогу навчати наших дітей у форматі офлайн. Вони  із задоволенням навчаються малюванню, спілкуються з однолітками та педагогами. Наші вихованці розуміють, що мистецтво живопису дозволяє не тільки розвивати себе як особистість, а й розглядати малювання як майбутню професію. Адміністрація закладу веде активний пошук та запроваджує в освітній процес нові форми роботи з учнями. У художній школі планується створення дитячого музею кращих робіт учнів закладу «Дитячий Лувр». Складовою частиною цього проєкту є  відкриття у майбутньому Міжнародного конкурсу дитячого малюнку «Світові шедеври очима дітей».

Учні художньої школи беруть активну участь у Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах.  У 2022 році юні художники взяли участь у 23 конкурсах та здобули 218 призових місць, серед яких 3 Гран- Прі.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых