--.-° --% 0мм

БК "Кривбас" - срібний призер Вищої ліги чемпіонату України з баскетболу

09:05, 24 апр 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Криворізька команда відіграла дуже сильний сезон, тож цілком логічно стала одним з головних претендентів на чемпіонство у Вищій лізі. Однак у вирішальному поєдинку рівненців було не зупинити.

До головної зустрічі "Кривбас" та "Рівне-ОШВСМ" підходили з однаковою кількістю балів, тож саме очна зустріч визначала чемпіона. В минулому турі криворіжці буквально вирвали перемогу у команди з Рівного для якої цей програш став єдиним протягом усього сезону.

Однак 23 квітня криворіжцям не було дано повноцінного шансу поборотись за перемогу. З перших хвилин "Рівне" захопило перевапгу і наприкінці першої десятихвилинки розрив склав 12 пунктів. Попри всі намагання, підопічні Сергія Корабльова не змогли змінити хід поєдинку на свою користь. Матч завершився з рахунком 77:63 на користь рівнян. 

"Рівне-ОШВСМ" - чемпіони і мають право наступного сезону виступати у Суперлізі чемпіонату України. Криворізька команда стає другою, отримавши срібні нагороди. Трійку призерів замкнув "Самбір", який хоча і поступився в останьому поєдинку харківському "Політехніку", за кількістю очок випередив його.

Криворізького гравця Анатолія Челована було визнано кращим центровим сезону 2022/23 Вищої ліги. "Дев'ятка" "Кривбасу" в середньому набирав 10,4 очок, робив 10,3 підбирання, 1,5 передач за гру. Рейтинг ефективності склав 16,5.

Фото: ФБУ

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых