--.-° --% 0мм

У селі Зелене Поле Криворізького району відкрито монумент загиблим воїнам

13:50, 1 ноя 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У селі Зелене Поле Криворізького району відкрито монумент загиблим воїнамЗаступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник взяв участь в урочистостях з нагоди 66-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та відкрив після реконструкції Монумент Братської могили в селі Зелене Поле Криворізького району.

У братській могилі радянських воїнів, що загинули у жовтні 1943 – січні 1944 років під час звільнення Криворіжжя, поховано близько 400 чоловік. «Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул приділяє особливу увагу патріотичному вихованню молоді, а також відновленню пам'ятників, меморіалів та братських могил. Кожен такий меморіал – це згадка про ту велику ціну, яку заплатив наш народ за Велику Перемогу. Ми збережемо нашу історію правдивою і ні кому не дамо її переписати», - наголосив Геннадій Темник.

На братській могилі пофарбовано постамент, покладено мармурові плиті зі списком загиблих, а також встановлено огорожу. Кошти на реконструкцію пам`ятника було виділено з обласного бюджету.
Цього року до Дня партизанської слави в районі було також відремонтовано меморіали загиблим воїнам в селах Красіно та Кіровка.

З особливими словами поваги Геннадій Темник звернувся до всіх ветеранів війни і праці, до людей, які будували і відновлювали Зелене Поле після війни і які зараз передають свій досвід молоді. «Влада системно підходить до вирішення питань, які турбують ветеранів. Забезпечення медикаментами, ремонтом, якісним медичним обслуговуванням наших ветеранів знаходяться у губернатора на особистому контролі. Кожен керівник в області знає його вимогу - питання ветеранів повинні виріш  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0