--.-° --% 0мм

Випускниця криворізької художньої школи Валерія Вертепчук – серед переможців всеукраїнського Шевченківського конкурсу

14:07, 5 апр 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Випускниця криворізької художньої школи Валерія Вертепчук та юна художниця з Петриківки Анастасія Земляна– серед переможців фіналу всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!». Їхні роботи визнали одними з кращих у номінаціях декоративно-прикладне та образотворче мистецтво. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. 

Конкурс проходив вже 22-й рік поспіль. Цьогорічні роботи присвячені не тільки творчості Великого Кобзаря, а й національному відродженню, любові до близьких та своєї країни. Загалом журі обрали 50 найкращих робіт з усіх регіонів України.

 «У фіналі конкурсу журі виділили 50 кращих робіт з усієї країни. По дві від кожного регіону. Наші дівчата гідно представили Дніпропетровщину», – зазначила начальниця управління культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської ОВА Наталія Першина.

Серед переможців з Дніпропетровщини – випускниця криворізької художньої школи Валерія Вертепчук. Дівчина написала гуашшю та аквареллю картину «Муза Кобзаря». Це її дипломна робота.

Відзначили і 16-річну Анастасію Земляну з Петриківки. Свою роботу «Українська обрядова хустка» виконала Петриківським розписом. Яєчною темперою – сумішшю гуаші з яєчним жовтком і клеєм.

Твори призерів опублікують на сайті Державного науково-методичного центру змісту культурно-мистецької освіти.    

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых