--.-° --% 0мм

Дрони на Перемогу: у Кривому Розі за місяць у рамках марафону «Єднаймося заради Перемоги КР» зібрали кошти на 40 сучасних дронів 

09:27, 1 апр 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

31 березня в театрі ім. Т. Шевченко відзначили всіх, хто долучився до благодійної акції та вручили подяки найактивнішим криворіжцям. Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул подякував землякам - великій криворізькій команді за згуртованість, силу духу та незламну віру в Перемогу. 

Один із великої кількості подібних прикладів – Ніна Василівна Дідковська - мати криворожанки, Героя України Інни Дерусової, військового медика, яка загинула у найстрашніші перші дні війни у місті Охтирка Сумської області, до  останнього кінця виконуючи свій обов'язок та надаючи під ворожим артилерійським вогнем допомогу пораненим військовим. На честь її у Кривому Розі у 2022 році було названо вулицю. Мати героїні передала у рамках  марафону 300 тисяч гривень.

Олександр Вілкул підкреслив: «Війна змінила кожного українця. Всі ми чітко зрозуміли - лише разом ми зможемо здолати ворога. І як би важко нам не було - потрібно знаходити сили та працювати, допомагати військовим, внутрішнім переселенцям, всім, кому ще важче ніж тобі. Саме так, об’єднавшись, ми рік тому  відстояли Кривий Ріг. І хоча на нашому напрямку ворога відкинуто, боротьба триває. 

Для захисту нашої рідної землі ми продовжуємо допомагати воїнам. Так, Радою оборони міста вже закуплено та передано хлопцям велику кількість спеціального обладнання, обмундирування, техніки, бронежилетів, медикаментів, і дуже багато іншого - це на суму понад 1 мільярд 100 мільйонів гривень. Якщо говорити про дрони та БПЛА - то ми закупили вже 26 безпілотників типу «Лелека», «Фурія», «Посейдон» та майже 300 квадрокоптерів. І ми продовжуємо й далі це робити, адже потрібно ще  звільняти наші землі від ворога. 
І я хочу подякувати Ніні Василівні, всім родинам військових, діячам культури, освіти та спорту, представникам національних меншин, підприємцям, а також всім криворіжцям, які долучилися до марафону і зробили внесок у добру справу. Адже дрони, які  будуть передані захисникам, додадуть сил у боротьбі з ворогом. Це  - одні з найсучасніших квадрокоптерів існуючих зараз - DJI Mavic 3 Enterprise та DJI Mavic 3 Fly More Combo, які дозволяють вести зйомку з великих висот, що робить їх важкодоступними цілями для ворога. А сама зйомка та передача інформації може вестись у якості 5К, що дозволяє фіксувати навіть малопомітні цілі. Таке обладнання дуже потрібне зараз на фронті. Завдяки їм  військові розвідуватимуть позиції ворогів, не наражаючи себе на небезпеку. Віримо у Збройні Сили та наближаємо Перемогу! Вона неодмінно буде за нами!».

Ініціатор марафону «Єднаймося заради Перемоги КР» була асоціація «АРТ-КУЛЬТУРА» за підтримки управління культури виконкому Криворізької міської ради. Проєкт тривав з 24 січня по 24 лютого 2023 року. Усі райони Кривого Рогу об’єдналися та долучилися до спільної мети. Волонтери міста провели велику кількість заходів, змагань, ярмарок, виставок та аукціонів, аби зібрати необхідну кількість коштів. 

Ніна Дідковська не стримувала емоцій: «Душа болить за всіх хлопців, які воюють, намагаюсь не опускати руки і допомагаю нашим захисникам! Моїх дітей немає та на фронті зі зброєю в руках воюють теж діти і батьки так само хвилюються за них! І якщо мій невеликий внесок у спільну безцінну справу допоможе і врятує їм життя - для мене це буде найвищою нагородою! Коли дізналася, що у місті проходить Марафон, не вагаючись надала кошти! У нас велике, дружнє місто, у якому живуть щирі, небайдужі люди і разом ми Переможемо!».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых