--.-° --% 0мм

О. Вілкул: У Кривому Розі з початку війни створено потужну госпітальну базу та налагоджена комплексна система надання медичної допомоги пораненим військовослужбовцям - від першої невідкладної допомоги до  проходження  реабілітації бійців

17:11, 30 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі працює один з кращих в Україні Центрів медичної реабілітації ветеранів війни. Заклад відкритий у вересні 2017 року, він фінансується коштом міського бюджету. За цей час тут проліковано більше 4000  ветеранів.

З початку повномасштабної агресії росії  до криворізького Центру на реабілітацію направляють військовослужбовців з усієї України.

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул 30 березня провів на базі закладу нараду з питання організації надання комплексної медичної  допомоги воїнам, у тому числі,  відновлення бійців після проходження основного курсу лікування.   

«Наші лікарі міцно тримають медичний фронт. Часто вони «витягують» практично з «того світу» хлопців та дівчат. З перших днів війни у місті створена потужна госпітальна  база і кваліфіковану медичну допомогу вже надано 16 тис військовим – хворим та пораненим. Важливим є питання подальшого відновлення сил бійців. Для цього потрібна реабілітація. У Кривому Розі цим напрямком займаються два медзаклади. І один  з них - Центр медичної реабілітації ветеранів війни. Тут працюють кращі лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, травматологи, психологи, невропатолог, масажисти та багато інших спеціалістів. З травня 2022 року реабілітацію у ньому пройшли майже 500 військовослужбовців з усієї України, зокрема, криворіжців - 241 чоловік. Ми зараз розглядаємо  проєкт розширення цього центру у два рази. Наші лікарі -   молодці і надають дуже-дуже велику допомогу!», - зазначив Олександр Вілкул.

Він також додав: «На сьогодні всі лікарні міста працюють стабільно та надають медичну допомогу як військовим так і пореним мешканцям, яких доправляють до Кривого Рогу з територій, де зараз постійно йдуть обстріли. На випадок екстрених ситуацій,   відключення електроенергії, у медзакладах є джерела резервного живлення -генератори, які ми почали встановлювати  ще з весни  минулого року. Лікарні мають стратегічний запас медикаментів, який постійно поповнюється».

У Центрі реабілітації є необхідне реабілітаційне та фізіотерапевтичне обладнання.  З  пацієнтами працюють також хірурги,  логопеди, стоматологи, спеціалісти з ЛФК.

Керівник міського лікарні №5, на базі якої розташований Центр, Лариса Мудра сказала: «Завдяки підтримці міської влади, Ради оборони Кривого Рогу   ми  забезпечені всім необхідним – і медпрепаратами, і обладнанням, і продуктами харчування.  Всі разом ми робимо все для того, щоб наші захисники могли повністю відновити своє здоров'я».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых