--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині СБУ викрила ділків, які вкрали понад 150 млн грн українських компаній, розташованих на тимчасово окупованій рашистами території

19:18, 28 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Розслідування проводили СБУ провлдило спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора і за сприяння Департаменту запобігання та виявлення корупції Державної податкової служби.

Кіберфахівці СБУ припинили розкрадання активів українських компаній, які опинилися на тимчасово окупованих територіях нашої держави. До оборудки причетні посадовці Дніпропетровської Державної податкової служби.

Через злочинні дії чиновників українські підприємці втратили понад 150 млн у гривневому еквіваленті. Як встановила СБУ, схема полягала у махінаціях із ПДВ. Ділки привласнювали «податковий ліміт», який належав українським компаніям, що опинилися під тимчасовою окупацією рашистів. Встановлено, що до незаконної діяльності причетний керівник управління з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Державної податкової служби у Дніпропетровській області та його підлеглі колеги.

Наразі трьом чиновникам і двом їхнім спільникам, у тому числі «бухгалтерці», яка вела чорну бухгалтерію ділків, повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0