--.-° --% 0мм

БК "Кривбас" не без проблем, але здобув право продовжити боротьбу за медалі

09:04, 27 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Для криворізької команди друге коло другого етапу Вищої ліги складалось напружено, адже на два місця, які дають можливість перетендувати на призові місця, після першого кола націлились одразу три команди - "Кривбас", "Самбір" і "Житомир" - і хтось мав стати "третім зайвим".

24 березня криворіжці розпочали бабл із зустрічі з "Львівською Політехнікою". Львів'яни хоча і втратили можливість отримати пропуск до фінальної пульки, здаватись не збирались. Ба більше, вже у першій чверті "Політехніка" вийшла вперед на 9 пунктів і впевнено утримувала перевагу. Перед останньою чвертю криворожани програвали 13 очок і здавалось, не мали плану, як подолати розрив. Однак не опустили руки і почали повільно, але методично скорочувати відставання. За 19 секунд до завершення гри рахунок став 73:73, коли капітан львівян Дмитро Ходов не влучив у кільце, а наступним рухом сфолив на Антонові Мельнику. Мельник в цьому матчі лідирував, набравши 26 очокЕ схибив і виконуючи два штрафні кидки. За 9 секунд до фінальної сирени "Кривбас" вперше вийшов вперед і зумів втримати перевагу. остаточний рахунок 75:73 на користь криворожан.

Наступного дня криворіжці грали з одним з основних суперників - "Самбором". Рівна гра призвела до нічиєї в основний час. А ось в овертаймі криворіжці "просіли", забивши тільки 4 очки, натомість отримавши 14. Остаточний рахунок 80:70 на користь "Самбора".

В неділю у поєдинку проти "Житомира" мав визначитись фіналіст, який отримував право продовжити боротьбу за медалі. Криворіжцям була потрібна тільки перемога, "Житомиру" також було важливо отримати перевагу, оскільки одне з вакантних місць вже посів "Самбір". Весь поєдинок підопічні Сергія Корабльова мали невелику і дуже хитку перевагу, однак змогли буквально "вирвати" перемогу з рахунком 79:73 і вийти до фінальної стадії чемпіонату.

В другій групі боротьба за право втрутитись у розіграш нагород ще продовжується. Там одноосібним лідером є "Рівне-ОШВСМ", на дргому місці, завдяки перемозі над СумДУ, закріпився харківський "Політехнік". Яввним аутсайдером поки виглядає київський "Селфі Мейд".

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых