--.-° --% 0мм

Імітують пуски: росія готує масований ракетний удар по Україні, — ЗСУ

08:30, 24 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Тактика застосування ворогом і крилатих ракет, і "шахедів" змінилася: якщо раніше перерва між атаками становила 10-12 днів, то тепер більше місяця. Швидше за все, противник може готуватися до нових масованих обстрілів.

Про тактику російських окупантів розповів військовий експерт, офіцер резерву Повітряних Сил ЗСУ Андрій Крамаров.

"Тактика… Поки що ми не можемо робити таких висновків, бо ми бачимо лише застосування з більш короткою періодичністю саме дронів-камікадзе типу "Шахед". Крилаті ракети не були застосовані. Можливо, вони не були застосовані через їхні великі проблеми з постачанням ракет "Калібр" до військового порту "Севастополь". Адже наше ГУР повідомляло, що у Джанкої були знищені системи "Калібр НК"", - розповів він.

Однак, за його словами, минулого тижня проводилися навчальні імітації пусків з усіх типів бомбардувальників типу МіГ-31К ракетами "Кинджал", з Ту-22М3 – ракетами Х-22.

Також відбувалася й імітація пусків зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, які є носіями крилатих ракет Х-101 і Х-555.

"Це дає нам можливість робити висновок про те, що ворог знову готується до масованого ракетного обстрілу. Але казати, коли ми можемо його очікувати, на даний момент неможливо", - зазначив Андрій Крамаров.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых