--.-° --% 0мм

Всі діти Дніпропетровщини забезпечені безкоштовними слуховими апаратами

12:49, 28 окт 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Всі діти Дніпропетровщини забезпечені безкоштовними слуховими апаратамиВ Дніпропетровській області вперше повністю вирішена проблема забезпечення дітей з порушеннями слуху сучасними слуховими апаратами. За ініціативи Олександра Вілкула всі 152 дитини, які перебувають на обліку в обласному сурдологічному центрі отримали сучасні якісні слухові апарати. Їх загальна вартість складає 715 тис. грн, закупка обладнання профінансована з обласного бюджету.

Крім того в області розпочав роботу оснащений сучасним лікувально-діагностичним обладнанням обласний центр реабілітації дітей з порушеннями слуху та мови, в якому за рахунок коштів обласного бюджету буде забезпечено виконання складних реконструктивних операції, в тому числі - по кохлеарній імплантації.
У 2010 році планується прооперувати всіх дітей Дніпропетровської області (13 дітей), хто підлягає хірургічній корекції слуху. Для цього з обласного бюджету виділено 2,7 млн. грн.

В рамках виконання заходів обласної програми «Здоров’я дітей та матерів на період до 2015 року» на Дніпропетровщині запроваджено проведення скринінгу новонароджених на глухоту в 11 потужних пологових стаціонарах та обласній дитячій клінічній лікарні, апаратами закупленими за бюджетні кошти. 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых