--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині засуджений керував з в’язниці шахраями, які влаштували продаж неіснуючих дров через соцмережі

16:58, 23 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

За даними слідства, чоловік, відбуваючи покарання у Синельниківській виправній колонії, організував схему з продажу неіснуючих товарів. До її реалізації залучив співмешканку та матір.

Підозрювані розміщували в соцмережах та Інтернет-сайтах неправдиві оголошення про продаж дров. У телефонних розмовах вони вводили покупців в оману, отримавши від них повну передплату на банківські картки, зникали зі зв’язку. Таким чином, шахраї ошукали 11 громадян та заволоділи їхніми коштами на суму майже 100 тис гривень.

У ході проведення обшуків у виправній колонії та за місцем мешкання підозрюваних вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки, чорнові записи, наркотики.

За процесуального керівництва Синельниківської окружної прокуратури ділкам повідомлено про підозру за фактом шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання всім учасникам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.  Вживаються заходи для встановлення потерпілих від шахрайських дій по інших областях.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых